'IRAK'A İHTİYACIMIZ VAR'

TAKİP ET >>

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, “Irak bizim için kardeş ve partner ülkemiz nitelendirmesinde bulunarak, “Irak'ın bize çok ihtiyacı var, bizim Irak'a çok ihtiyacımız var” dedi. Diğer yandan odanın Temmuz ayı meclis toplantısına Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da katıldı.

Sanayi Odası'nın Temmuz ayı Meclis toplantısı HES Kablo Tesisleri'nde yapıldı. Toplantıya Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da ayın konuğu olarak katıldı. KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, toplantıdaki konuşmasında Ortadoğu'da yaşanan gelişmelere değindi.

BOYDAK'TAN İSRAİL TEPKİSİ

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Boydak, mübarek ramazan ayında böyle bir saldırıya maruz kalınmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

Boydak, 'Acımız çok büyük, 500'ün üzerinde kayıp olduğu söyleniyor en kısa zamanda ateşkesin sağlanmasını diliyoruz. Bu tür sıkıntılarımızın sadece İslam alemi için değil tüm dünya için bitmesini Allah'tan niyaz ediyoruz. Artık bu ramazan ayından sonraki dönemin 2014 için barışa açılan bir dönem olmasını istiyoruz' şeklinde konuştu.

“IRAKTA'Kİ MESELEYİ YAKİNEN TAKİP EDİYORUZ”

Irak'ta yaşanan gelişmelere de dikkat çeken Boydak, Irak'ın Türkiye için ihracat açısından vazgeçilmez olduğunu söyledi. Irak için bizim kardeş ve partner ülkemiz nitelendirmesinde bulunan Boydak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Irakta'ki meseleyi yakinen takip ediyoruz. Irak Türkiye için hayati önemi olan hem ticari partner hem de kardeş ülkemiz bizim. Resmi rakamlarda ikinci falan gibi gözüküyor ama bizim Irakla çok sınırımız var. Günü birlik ticaretimizde var. Baktığımız zaman Irak'ın bize çok ihtiyacı var, bizim Irak'a çok ihtiyacımız var. Görüyorum ki son bir hafta on gündür biraz daha Irak'tan sinyaller iyi gelmeye başladı. Oradaki sorun biraz daha sükûnetle çözülecek gibi görünüyor ve Irak'ın artık günlük hayatını idame ettirecekler ve onların ihtiyaçları için de bizim Türkiye'den oraya ürün sevkini sağlıklı yapmamız lazım. Alternatif yollarda bulundu. Şu anda ekonomiden sorumlu bakanımızın önderliğinde yaptığı toplantıda bu nakliye konusunda sorunlar yaşandığını ama geçiş yolları daha da rahatlatıldı. Bizim temel isteğimiz Irak'ta kardeş kavgasının olmaması ve Irak'ın iç güvenliğinin rahat olması ve oradaki insanların güvenli bir şekilde yaşamaya devam ediyor olması. Öbür türlü biz ticari işleri çözeriz. Orada bir ay iki ay gecikmemiz olsa da satışlarımızda ihracatımızda düşüş olsa bile telafi ederiz ama benim en öncelikli temennim oradaki kardeşlerimiz Iraklı vatandaşlarımız hatta bizim hala orada rehin kalan vatandaşlarımız, konsoloslarımız var. Bunların salimen kurtulması da çok önemli bizim açımızdan ben devletimizin ve hükümetimizin aklıselim politikalarla bu süreci yönettiğini ve yöneteceğine inanıyorum”

BÜYÜKKILIÇ: “TOPLUMSAL HUZURA

VE BARIŞA KATKI SAĞLIYORUZ”

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise belediye çalışmaları hakkında oda üyelerine bilgi verdi. Büyük ölçekli ve çok amaçlı yatırımlar ile toplumda birlik ve beraberliği vesile olduklarını, sosyal belediyecilik anlayışı ile toplumsal barışa katkı sağladıklarını dile getiren Başkan Memduh Büyükıklıç, “Melikgazi Belediyesi olarak ulaşıma büyük önem veriyoruz. Çünkü kolay, seri ve alternatif ulaşım ekonomiye kazanç olarak yansımaktadır. Bugün Kayserimizde sağlık sektörü gelişiyor ve örnek gösteriliyor ise, Turizm gelişiyor ise, sanayi bölgeleri dar gelip yenileri açılıyor ise bundan belediye yatırımlarının büyük paylı vardır. Melikgazi belediyesi yatırımları ve icraatları ile her zaman yatırımcının yarında olmuş sonuçta üreten ve kazanan bir şehir Kayseri örnek modeli oluşmuştur. Ne kadar çok üretim ise o kadar da istihdam demektedir. Dolayısı ile Melikgazi yatırımları aynı zamanda ekonominin lokomotifidir” dedi. Toplantının sonunda KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Melikgazi Belediye Başkanı Büyükkılıç'a günün anısına teşekkür plaketi verdi.

Diğer yandan katılımcılar aynı zamanda birlikte iftar da yaptı. (Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme