İncesu'da üzüm festivali

KAYSERİ'nin İncesu ilçesinde geleneksel üzüm festivali yapıldı. Her yıl olduğu gibi bu yılda festival renkli görüntülere sahne oldu

TAKİP ET >>

KAYSERİ'nin İncesu ilçesinde geleneksel üzüm festivali yapıldı. Her yıl olduğu gibi bu yılda festival renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde düzenlenen yarışmada dereceye giren üreticiler ödüllendirildi.

İncesu'da, Geleneksel Kültür ve Üzüm Festivali Şehitler Parkı'nda yapıldı. Bu yıl 25'incisi yapılan festivale kent protokolün yanında vatandaşlar ve üzüm üreticileri yoğun ilgi gösterdi.

Birbirinden farklı ve tatlı üzümlerin sergilendiği festivalde dereceye giren üreticilere de ödülleri verildi. Katılımcılar üzümleri tadarken aynı zamanda festival alanındaki konserler ve diğer etkinliklerle eğlenceli anlar yaşadı. Etkinlikte konuşan İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, üzümün ilçenin simgesi olduğunu belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise İncesu Belediyesi'nin düzenlediği 25'inci Kültür, Turizm ve Üzüm Festivali'nde bağ bozumunu gerçekleştiren çiftçilerin yetiştirdiği lezzetli üzümlerin tadına baktıklarını ifade ederek, “Üreticilerimizin ürünlerinin ve kazançlarının bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Haber: Cafer ZENGİN

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme