İlk yerli ve milli invertörü bakın hangi Kayserili sanayici üretti?

Kayseri'de ilk kez yerli ve milli invertör üretildi. Peki hangi Kayserili firma bu başarıya imza attı? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

TAKİP ET >>

Ticaret ve sanayi şehri Kayseri'de ilkler yaşanmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kayseri'de, Kayserili bir firma tarafından yerli ve milli invertör üretildi.

Pıxel Solar Inverter Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan dikkat çeken bir açıklama yaptı. Nursaçan, şirketlerinin büyük bir başarıya imza atarak ilk yerli ve milli Solar Inverter'i için sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlayıp belgesini almaya tanıklık ettiklerini söyledi.

Başkan Nursaçan açıklamasında, “Bugün hem ulusal gururumuz 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamanın coşkusunu yaşıyor, hem de şirketimizin büyük bir başarıya imza atarak yaptığı ilk yerli ve milli Solar Inverter'i için sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlayıp belgesini almaya tanıklık ediyoruz. Bu özel günde, şirket olarak büyük zaferimizi de bir arada kutlamanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz.” dedi.‘Milletimizin özgürlük mücadelesinin en parlak zaferlerinden biridir'
Açıklamasında 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı da kutlayan Nursaçan, “30 Ağustos 1922 tarihinde kazanılan büyük zafer, milletimizin özgürlük mücadelesinin en parlak zaferlerinden biridir. Kazanılan bu zafer, milletimizin azim ve kararlılığının bir göstergesi olmuş ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı bir dönüm noktası olmuştur. Bu vesile ile başta başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet ile yâd ediyorum. O zaferin sonucunda, Türk milleti olarak bir arada, birlik ve beraberlik içerisinde olmamızın önemini bir kez daha derinden hissediyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘Teknolojik ve ekonomik bağımsızlığa katkı sağlayan önemli bir adım olmuştur'
Nursaçan aynı zamanda 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda şirketleri için önemli bir başarıya imza attıklarını paylaştı. Nursaçan, “Aynı şekilde bugün, şirketimizin yerli ve milli Solar Inverter projesinde elde ettiği başarı da gelişmişliğe, teknolojik ve ekonomik bağımsızlığa katkı sağlayan önemli bir adım olmuştur. Mühendislik kapasitesi ve vizyonu sayesinde başarıya ulaşılan bu ülkede, küresel anlamda enerji sektöründeki esnekliğinin artacağına ve sürdürülebilir geleceğe katkı sağlanacağına olan inancımız tamdır.” diye konuştu.

‘Hep birlikte, yeni zaferlere ve başarılara doğru ilerlemeye devam edeceğiz'
Nursaçan konuşmasın şöyle sürdürdü; “Inverter ile Dönüşümü Sağla Elde ettiğimiz yeni bir zaferi birlikte yaşamanın haklı gururunu taşıyoruz. Kutlama coşkusunu ve gururunu paylaşmanın yanı sıra, geleceğe yönelik daha büyük hedeflere doğru yürüyeceğimizi hatırlatmak isterim. Hep birlikte, yeni zaferlere ve başarılara doğru ilerlemeye devam edeceğiz. 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi anlamlı bir günde Solar Inverter projemizin uluslararası sertifikasını almış olmanın heyecan ve mutluluğunu paylaştığım tüm ekimizi bir kez daha gönülden kutluyorum. Sertifikasyon belgemiz sayesinde uluslararası seviyede olan tescilimizin ülkemize Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Birlikte ülkemiz ve milletimiz için güzel zaferlere!”

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme