İLDEM'DE BİR HAYALET BİNA!

TAKİP ET >>

Kayseri İl Özel İdaresi'ne ait olan ve idarenin yeni Büyükşehir yasası ile birlikte kapatılmasının ardından Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiği ifade edilen İldem'deki 52 dairenin yer aldığı bina bakımsızlıktan adeta çürümeye terk edilmiş durumda. Etrafında otların yeşerdiği bina, duvarlarına yazıların yazıldığı binaya bazı “çevre sakinleri hayalet bina” ismini koydu. Kullanılmayan ve adeta atıl halde bulunan ‘hayalet binanın' bundan sonraki süreçte nasıl değerlendirileceği ya da çürümeye mi terk edileceği merak konusu oldu.

İldem Konut Yapı Kooperatifi ile geçmiş dönemlerde yapılan protokol sonucunca mülkiyeti İl Özel İdareye ait İldem'deki konutlar, bir süre önce Van depreminde zarar gören vatandaşların kullanımına sunulmuş ve böylece önemli bir sosyal işlev de yerine getirilmişti. Hatta binalar zaman zaman da ihaleye çıkarılmış ve bir kısmı satılmıştı. 30 Mart yerel seçimlerinin ardından hayata geçirilen yeni Büyükşehir yasası ile birlikte Kayseri İl Özel İdaresi kapatılınca, İdareye ait olan mallar da Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. İşte mülkiyetinin belediyeye geçtiği ifade edilen binalardan biri de İldem Bölgesinde bulunan C 30.

Daha önce İl Özel İdaresi'ne ait olduğu ve idarenin yeni Büyükşehir yasası ile birlikte kapatılmasının ardından da mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne geçtiğini ifade ettiği 52 dairelik binanın durumu ise içler acısı. Çevresinde otların yeşerdiği, balkon demirlerinin pas tutmaya başladığı bakımsız bina görüntüsüyle adeta çürümeye terk edilmiş durumda.

Bölgede oturan bazı çevre sakinlerinin “hayalet bina” ismini de koyduğu binanın bu atıl halde bulunan görüntüsü tepki toplarken, aynı zamanda da akıllarda soru işaretleri bırakıyor. Diğer yandan tepki topladığı kadar merakta uyandıran nam-ı diyar ‘İldem'deki hayalet binanın' bundan sonraki süreçte nasıl değerlendirileceği ya da değerlendirilmeyip, akıllarda yer edinen diğer bazı binalar gibi kullanılmayıp, çürümeye mi terk edileceği gibi sorulara cevap aranıyor. Haber/Foto: Cafer ZENGİN

Bakmadan Geçme