İl Milli Eğitim Müdürü Elmalı TEOG sınavları ile ilgili bilgi verdi

TAKİP ET >>

“ ÖĞRENCİLER İŞARETLEMEYE DİKKAT ETSİN, VELİLER TELAŞA KAPILMASIN”

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı makamında bir basın toplantısı düzenleyerek 23-24 Kasım tarihlerinde yapılacak TEOG sınavı öncesi sınava ilişkin bilgiler verdi. Elmalı sınav öncesi her türlü tedbirin alındığını belirterek gerçekleşecek sınavda öğrencilere başarılar diledi.

İl Milli Eğitim müdürü Osman Elmalı makamında bir basın toplantısı düzenledi. Elmalı 23 ve 24 Kasım tarihlerinde TEOG sınavları yapılacağını. Sınav öncesi öğrenciler ve veliler için bu toplantıyı yapmayı uygun gördüklerini belirterek TEOG sınavına ilişkin rakamsal veriler ile oturumlar hakkında şu bilgileri verdi: “İlimizde 21 Bin 661 öğrenci TEOG sınavına girecek 8. Sınıf öğrencisi var sınava katılacak, 278 okulda sınav olacak. Bir günde üç oturum olacak ayın 23'ünde Türkçe Matematik ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavı yapılacak. Her sınav arasında yarım saat ara olacak öğrenciler bu arada rahat bir şekilde dinlenip diğer sınava girecek. Her sınavın süresi 40 dakika olacak, özürlü öğrenciler için 15 dakika ara verilecek. İkinci gün 24 Kasım tarihinde 1. Oturumda Fen bilimleri İnkılap tarihi üçüncü oturumda da yabancı dil sınavına girecekler. Bu sınava mazeret nedeniyle katılamayan öğrenciler 17- 18 Aralık 2016 tarihinde ek sınav yapılacak. Bakanlık bu sınavlara Üniversite ve diğer sınavlarından daha fazla tedbir alınıyor. Sınav sorularının dağıtımı zamanında ve süresinde yapılacak. Bir sınavdan üç saat önce okullara sorular dağıtılacak görevliler tarafından. Sabah 6:00 – 6.30 sularında 71 araçla dağıtım yapılacak. Sınav günü sınava girecek öğretmenlerin yapmaları gerekenler konusunda da öğretmenler bilgilendirildi. Sınav 16 ilçede yapılacak. Bir okulda 8. Sınıftan 1 öğrenci dahi olsa o okulda sınav yapılacak. Melikgazi, Kocasinan, Talas, Hacılar İncesu, Akkışla Develi, Bünyan, Tomarza, Felahiye, Sarız ilçelerinde de yapılacak. İlimize bağlı tüm okullarda sınavlar aynı saatte başlayıp aynı saatte tamamlanacak. Merkez ilçelerin Soru Kitapçıkları Hacı Mustafa Gazioğlu ilkokullarda merkez ilçelerin soru kitapçıkları güvenliği sağlandı muhafaza ediliyor. Merkez ilçelere biz dağıtacağız. İlçelere de kendileri dağıtıp devam edecek. “

BU SINAVDA ÖĞRENCİLERİN ÜZERİ DİĞER SINAVLARDA OLDUĞU GİBİ ARANMAYACAK

TEOG sınavında öğrencilerin üzerlerinin üniversite sınavında yapılan arama gibi aranmayacağını belirten İl Milli Eğitim müdürü Osman Elmalı: Bu öğrenciler çocuk yaşta olduğundan bu durumdan etkilenmemesi için öğrencilerin üzeri aranmayacak.” İfadelerini kullandı. Sınava katılamayacak, mazereti olacak öğretmenlerin yerlerine yedek öğretmenler de bulunduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı sözlerini şöyle sürdürdü : “Evinde öğretim gören 7 öğrenci için kuryelerle sorular geldi. Öğretmenler onların evine gidip orada sınav yapacak. Hasta olan, diyabetli olan öğrenciler kendi ilaçlarını yanında bulundurabilecek. Şekeri düşen öğrenciler için de tedbir aldık.”

İŞARETLEMELERE DİKKAT

Sınav sırasında öğrecilerin işaretlemeler konusunda dikkatli davranmasını da tavsiye eden İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı: “ İşaretlemeler kurşun kalemle olacak. Bazen çocuk tükenmez kalemle işaretleme yapıyor bu sınavın iptalini gerektiriyor. Bu uyarıyı yanlışlığa meydan vermemek için yapıyoruz. Sınav soruları için 4 şık olacak bunlardan birisi işaretlenecek. İki şık işaretlenirse o soru iptal edilecek. Yanlışlar doğruyu götürmeyecek ama iki şık işaretlerse o soru iptal edilecek. Sınavda kullanılan poşetlerin açılması ve kapanmasına öğretmenlerin dikkat etmesi gerekiyor. Yerinden açılıp kapanması gerekiyor. Sorular öğrencilerin huzurunda açılacak. Engelli öğrencilerin işaret dili bilen öğretmenler işitme engelli öğrenciler için görevlendirildi. Engelli bunu bulundurmazsam bu sınavı yapamam dediği alet edavatı yanında getirebilecek. Sınavda kullanılan kitapçıkları sınavın ikinci oturumu tamamlandıktan sonra alabilecekler.” İfadelerini kullandı.

VELİLERİMİZ TELAŞA KAPILMASIN …

Orta öğretime geçişte TEOG önemli sınavlarından birisi olduğunu belirten İL Milli Eğitim Müdürü Elmalı: “Velilerimiz telaşa kapılmasın . Rahat olsunlar, mümkün olduğu sürece okul bahçesinin dışında beklesinler. Sınavı erken biten öğrenciler sınavı devam eden öğrencileri etkilememek adına gürültü yapmasınlar. Emniyet ve İdari her türlü tedbir alındı. Rahat olsunlar heyecan yapmasınlar. Bu çocuklar bize emanet ,biz de onların rahatı için her türlü tedbiri aldık. Sınav dediğimizde ,heyecan elbette olur. Napolyon bir iş için çağrıldığında işi söylediklerinde “ Ben de sınava gireceğim sandım”demiş . Ama her türlü tedbir alındı. Öğrencilerimize başarılar diliyorum. İnşAllah bundan sonra Türkiye'de başarılı iller arasında yerimizi almamız dileğiyle ,tüm öğrencilere başarılar diliyorum. “dedi

HABER/ FOTOĞRAF: Güler Ruhsar AKTAŞ

Bakmadan Geçme