Hediye alırken kırmızı rengi tercih edin

TAKİP ET >>

ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Abdurrahman Oğuzhan, günümüzde insan ilişkilerinin genellikle maddiyata dayalı unsurlar üzerine kurulmak istendiğini belirterek, bu durumun sağlık açısında da sorun oluşturabileceği söyledi. İnsan ilişkilerin mutlaka sevgi ve hoş görüye dayalı olması gerektiğini belirten Oğuzhan, “Sevgi ve hoşgörüye dayalı ilişkiler insanlar arasındaki kaynaşmanın yanında kalp ve damar sağlığı korunması açısında da önemlidir” şeklinde konuştu.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Abdurrahman Oğuzhan, sevginin merkezinde kalbin yer aldığını belirterek, kalp sağlığının önemine değindi. 'Kalbimizle sever, kalbimizle üzülürüz. Bu nedenle kalbimizi çok iyi korumalıyız. Sigaradan, aşırı kilolardan kurtulmalı, dengeli beslenmeli ve egzersiz yapmalıyız' dedi. Sevginin renginin kırmızı olduğuna da dikkat çeken Oğuzhan, sevdiklerine hediye alırken “kırmızı rengi tercih edin” önerisinde bulundu. Kırmızının dünyada 'Pozitif bir renk' olarak bilindiğini ve 'Aşkın rengi' olarak da anıldığını belirten Oğuzhan, kırmızının pozitifliğin yanında sakinliği ve mutluluğu da simgelediğine dikkat çekti.

Oğuzhan, “Ne yazık ki günümüzde maddiyata dayalı ilişkiler ön plana çıkıyor. Hatta hangi hediyeyi alsam diye düşünen insanlar hediye stresi yaşıyor. Bu basit bir olay gibi görünse de sosyal hayatı olumsuz etkileyebiliyoruz. Çünkü stres kalp, damar rahatsızlıklarını tetikliyor. Mide rahatsızlıklarına bile yol açabiliyor. Bu nedenle insanlar arasında maddiyattan çok sevgi ve hoş görüye dayalı ilişkilerin yangınlaşması çok önemli. Bu sevgiye dayalı ilişkiler de sağlıklı bir kalbi beraberinde getirir. Bu nedenle kalbimizi öncelikle sevgi ile beslemeliyiz. Bunun yanında illa sevgisini bir eşya ile ifade etmek isteyen vatandaşlarımız olursa da kırmızı rengin hakim olduğu hediyeler almalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Haber: Cafer ZENGİN

Bakmadan Geçme