HAVA ALANINDA DOLARLI KABAHAT!

TAKİP ET >>

Kayseri Havaalanı'nda sigara yasağına yönelik uyarı levhaları bazı tartışılmaları da beraberinde getirdi. Bazı vatandaşlar, havaalanında “ Apronda sigara içilmesi cezası 100 dolar” yönünde uyarı yazılarının yer aldığını belirterek, “Biz yabancı bir ülkenin havaalanını mı kullanıyoruz. Neden cezalarda para birimi TL' değil de dolar?” diye sordu. Diğer yandan hava alanı yetkilileri ise ilgili uyarı levhasının hava alanında ruhsatlı çalışan personele yönelik olduğunu normal yolculara Kabahatler Kanunu'na göre işlem yapıldığını belirtti.

Yeni yılla birlikte 4207 sayılı türün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkında kanun kapsamında hükümlerin ihlalinde yazılacak para cezaları arttı. Buna göre, kapalı yerlerde sigara içenler 91 lira yere izmarit atanlar ise 55 lira ceza ödeyecek. Bu kapsamda sigara yasağı haliyle Kayseri Havaalanı'nda da uygulanıyor. Ancak bu konuda hava alanının bazı yerlerine asılan uyarıcı levhalar tartışmaları da beraberinde getirdi. Hava ulaşımını sık sık kullanan bazı vatandaşlar, uyarı levhalarında, “Apronda sigara içilmesi cezası 100 dolar” şeklinde yazıların yer aldığını belirterek, bu duruma tepki gösterdi.

Havaalanının yabancı bir devletin sınırları içerisinde olmadığını ifade eden vatandaşlar, “Kayseri havaalanı farklı bir ülkenin sınırları içerisinde mi yer alıyor. Neden ceza Türk Lirası değil de 100 dolar?” diye sordu. Diğer yandan konuyla ilgili olarak bilgi veren Havaalanı yetkilileri ise bu dolarlı uyarı levhalarının ilgili yönetmelik gereği havaalanında görev yapan ruhsatlı kuruluşların çalışanlarına yönelik olduğunu belirterek, yolculara ise 4207 sayılı kanun kapsamında yani Kabahatler Kanununa göre ihlal halinde cezai yaptırım uygulandığını belirtti.

Haber: Cafer ZENGİN

Bakmadan Geçme