Halk oylaması başladı! Erciyes Üniversitesi vatandaşlardan oy istedi!
Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) vatandaşlardan destek istedi. Kamuoyuna seslenen üniversite yönetimi, 'Şimdi sıra sizde. Her oy bizim için önemli' çağrısı yaptı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.
Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) vatandaşlardan destek istedi. 3. Boğaziçi Çevre Ödülleri Halk Oylamasının başladığını duyuran üniversite vatandaşlara seslenerek, “Katılımınızla Erciyes Üniversitesi'ni bu ödüle layık göstermeye ne dersiniz?” dedi.
Her oy bizim için önemli çağrısı
Üniversiteden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Heyecan verici bir haberle karşınızdayız! Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Boğaziçi Çevre Ödülleri'nde, üniversitemiz "En Çevreci Üniversite" kategorisinde aday gösterildi. Şimdi sıra sizde! Katılımınızla Erciyes Üniversitesi'ni bu ödüle layık göstermeye ne dersiniz?Oylamaya katılmak için bağlantıyı tıklayabilirsin: https://buec.com.tr/oylama/ (14'üncü sekmeden direkt üniversite oylaması yapılabiliyor)Unutma, her oy bizim için önemli! Sürdürülebilir bir gelecek için birlikte hareket edelim. Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederiz!
Peki, Erciyes Üniversitesi en çevreci üniversite kategorisinde kimlerle yarışıyor?
İşte halk oylamasına sunulan adaylar ve projeleri;
Yılın Çevreci Üniversitesi hangi üniversite olacak?
Erciyes Üniversitesi: UI Metric sıralamasında Dünya'daki üniversiteler arasında 86. Türkiye'deki Üniversiteler arasında 2. Olan Erciyes Üniversitesi almaya hak kazandığı sıfır atık sertifikası, kampüsündeki binalarında kullandığı güneş santralleri, yağmur hasadı uygulamaları ile sürüdürülebilirliğe katkı sağlıyor. Biyoçeşitlilik kaybını azaltma konusunda ve yerel türleri korumak için de Anadolu sincabı olarak bilinen tür için koruma ve takip programları oluşturmuştur.
Altınbaş Üniversitesi: Sürdürülebilirliği ön plana koyan Altınbaş Üniversitesi bu kapsamda “Çevre ve İklim Adaleti” adlı konferans gibi çok sayıda etkinlik düzenlemektedir. Bunların yanında çevreye dair kamu harcamalarının ve politikada çevrecilik gibi konularda da konferanslar düzenlemiştir. Sıfır atık konularında eğitimler vermektedirler. Ek olarak da “Sustain-Talks” adlı programlar da düzenlemektedirler.
İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi: 2021-2022 akademik yılını 'Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Yılı' ilan eden üniversite, bu doğrultuda eğitim programlarını sürdürülebilirlik odaklı dersler, seminerler ve akademik projelerle güçlendirmiştir. Karbonsuzlaşma ve atık yönetimi çerçevesinde enerji verimliliğine önem verilerek çevre dostu binalar inşa edilmiştir. Yüzme havuzları güneş enerjisiyle ısıtılmakta, peyzaj sulamasında yağmur suyu kullanılmakta ve diğer binalar için yeşil çatı projeleri planlanmıştır.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi: Bakanlık tarafından belirlenen "Sürdürülebilirlik ve İklim Dostu Kampüs" konusundaki on pilot üniversite arasında yer alıyor. Bu kapsamda yürüttüğü çalışmalarda, 3. Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Töreni'nde, üniversite kategorisinde Sıfır Atık En İyi Uygulama Ödülü'nü kazanmıştır. "Sürdürülebilir Kampüs, Sıfır Karbon İçin Haydi Sen de Bize Katıl" projesi çerçevesinde, üniversitenin rektör kademesinden öğrenci kademesine kadar her kesimin katıldığı bir bisiklet sürme etkinliği düzenlemişlerdir.
Özyeğin Üniversitesi: UI Metric sıralamasına göre dünya genelinde 94. sırada ve ülkemizde ise 3. olan Özyeğin üniversitesi, sürdürülebilirliği ön planına koymuştur. Kampüsteki üç bina, Amerikan Yeşil Binalar Derneği'nin ölçümlerine göre LEED Gold Sertifikası almıştır. Ayrıca, kampüste inşa edilen üçüncü bina Türkiye'deki en enerji verimli akademik binalardan biri olma özelliğine sahiptir. Türkiye'de Avrupa Birliği UFUK-2020 programıyla desteklenen ilk proje olan TRIBE Projesi 94 proje arasında birinci seçilmiştir.
Oylamaya katılmak için TIKLAYIN