GÜLCÜOĞLU: 'BÜNYAN 28 YILDIR DEVLETTEN HİBE ALMIYOR'
Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, düzenlediği basın toplantısında belediyenin 1 yıllık çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Bünyan'ın yeniden ayağa kaldırmak için çalıştıklarını ifade eden Gülcüoğlu, “Bünyan'ın 28 yıldır devletten hibe almadığını göreve geldiğimiz zaman öğrendik. Bu kapsamda da çalışmalar yaptık şimdi destekler de alıyoruz.” dedi. Gülcüoğlu, ayrıca göreve geldiklerinde eski yönetime dair tek bir projenin olmadığını öne sürerek, “Görev yapan tüm arkadaşlarımız memleket için çalışmıştır ancak biz yazılı ya da sözlü bir tek kağıt proje onlardan devralmış değiliz” diye konuştu.
Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, düzenlediği basın toplantısında belediyenin 1 yıllık çalışmaları hakkında bilgi verdi. Elmacıoğlu'nda, gazetecilerle bir araya gelen ve Bünyan Belediyesi'nin 1 yılını değerlendiren Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, 30 Mart 2014 seçimleri ile göreve başladıklarını ve ilçenin sorunlarını çözmek için gayret gösterdiklerini ifade etti. Bünyan'ın, beldesi en çok kapanan ilçe olduğunu ve 7 beldesinin kapandığını dile getiren Gülcüoğlu, kapanan beldelerin borçlarının da kendilerine kaldığını da hatırlattı.
“BÜNYAN'IN 28 YILDIR DEVLETTEN HİBE
ALMADIĞINI GÖREVE GELDİĞİMİZ DE ÖĞRENDİK”
Kendisinden önce görev yapan başkanları eleştirmek istemediğini, çünkü onlarında memlekete hizmet etmek için çalıştığını kaydeden Gülcüoğlu, “Bizden önceki arkadaşlarda çalışmışlar, bundan kimsenin şüphesi yok. Biz göreve geldiğimiz de 44 mahallede durum tespiti yaptık. Bünyan'ın 28 yıldır devletten hibe almadığını göreve geldiğimiz de öğrendik. Bu kapsam da çalışmalar yaptık, şimdi bazı destekler almaya başladık.” diye konuştu.
“BELEDİYEDE BİR KÜREK SICAK ASFALT DAHİ BULUNAMIYORDU”
Açıklamasında, “Göreve geldiğimizde bir kürek sıcak asfalt dahi bulunamıyordu. Yollardaki çukurlara kumla basılmıştı.” diyen Gülcüoğlu, şöyle konuştu: “Biz tamamen realiteden bahsediyoruz. Bugün Bünyan işlerini yapan, bir belediye haline geldi. Bu yıl Bünyan'ı doğalgazla ısıtmak istiyoruz. İşsizlikle mücadele konusunda da çalışma yaptık ve 171 kişiye yeni istihdam alanları sağladık. 4 milyona yakın bir gelirde elde ettik. Bunun yanında Gilaboru'yu tanıtmak için çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Ne yazık ki Bünyan halısının patenti konusunda çalışma yapılmamış ve Bünyan ile alakası olmayan başka yerlere bu patentin gittiğini üzülerek gördük. Yine ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Selçuklu eseri Sultan Han'ı konusunda da önemli bir gelişme var. Bu tarihi hanın belediyeye devri ile ilgili sözleşme yapılacak.”
Bünyan'ı devraldıklarında 17,5 milyon TL borcun olduğunu anlatan Gülcüoğlu, “Bu borcun 9 milyonunu ödedik.” dedi.
“YAZILI, SÖZLÜ BİR TEK KAĞIT PROJE ALMIŞ DEĞİLİM”
Pınarbaşı Mesire alanı başta olmak üzere önceki dönem yapılan çalışmaların üstünün kapatıldığı ve daha fazla harcama yapılarak önceki işlerin heba edildiği yönündeki eleştiri ve iddialara yönelik soruya da yanıt veren Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, “Pınarbaşı Mesire alanı daha önce adeta bir mezbeleyi andırıyordu. Ciddi paralarla ihale edildi ve Büyükşehir Belediyemiz orada çalışmalarını sürdürüyor. Daha kullanışlı bir hale gelecek. Ben göreve başladığımızda, arkadaşlara ‘önceki dönemden kalan projeler var mı?' diye sordum. O projeleri tamamlayalım, yarım kalmasın istedim.
Bünyan Belediyesi'nde önceki döneme ait yazılı ya da görsel bir proje olmadığını gördüm. Yani yazılı, sözlü bir tek kağıt proje almış değilim. İspatı mümkün, çünkü bunu ben söylüyorum. Defalarca sordum ama öyle bir projenin olmadığını gördüm. Biz geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilçemizi daha ileriye taşımak, ilçemizi sosyal, kültürel alanda da kalkındırmak için gayret göstereceğiz.”
Haber/Foto: Cafer ZENGİN-Güler Ruhsar AKTAŞ