GÜL'ÜN KAYSERİ ENDİŞESİ

TAKİP ET >>

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Vahap Munyar, dünkü köşesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili olarak çarpıcı ve bir o kadar da akıllarda soru işaretleri bırakan bir konuyu gündeme taşıdı. Munyar, Gül'ün Cumhurbaşkanlığı görevini devrettikten sonra bazı çevrelere, “Kayseri'ye gelirsem yanlış yorumlanabilir” dediğini belirtti.

Munyar, Kayseri'de gerçekleştirilecek ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katılacağı bir programa “onur konuğu” olarak davet edilen Gül'ün, hiç düşünmeden, “Cumhurbaşkanlığı görevim 28 Ağustos'ta sona eriyor. O gün görevi 12'nci Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'a devredeceğim. Sizin toplantının tarihi bu sürece çok yakın. Dolayısıyla o tarihte Kayseri'ye gelip, orada konuşma yapmam yanlış yorumlanabilir. Hemen İstanbul'a geçeceğim. Bir süre memleketim Kayseri'ye de gitmeyeceğim” şeklinde ifadeler kullandığını söyledi. Gündeme gelen bu konu “Kayseri grubu ve yeni parti” yönündeki tartışmaları bir kez daha akıllara getirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 28 Ağustos'ta görevini bırakacak olması ile birlikte ortaya ilginç senaryolar atılmaya devem ediyor. AKP'de kongre tarihinin bir süre önce 27 Ağustos olarak belirlenmesinin ardından bazı çevreler, AKP, “Gül'e dönüş yolunu kapattı” şeklinde yorumlar da yaparken “Gül bilmecesi” siyaset gündemindeki yerini koruyor. İşte bu çerçevede Gül ile ilgili ilginç bir konuyu da Hürriyet Gazetesi Yazarı Vahap Munyar, köşesine taşıdı. Munyar, “Kayseri'ye gelirsem yanlış yorumlanabilir” başlıklı yazısında Gül'ün akıllarda soru işaretleri bırakan bazı ifadelerine yer verdi.

Köşesinde Torunlar Grubu'nun ortağı Aziz Torun'un, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı i Derneği (GYODER) Başkanı şapkasıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den randevu istediğini dile getiren Munyar, randevunun, Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün iş dünyası, sivil toplum örgütleri, belediye başkanları, eski milletvekilleri ve sanatçılara dönük veda resepsiyonunun gerçekleştiği güne denk geldiğini belirtti.

“BİR SÜRE MEMLEKETİM KAYSERİ'YE DE GİTMEYECEĞİM”

Munyar, köşesinde şu ifadeleri kullandı: Torun, o gün öğlenden sonra randevu saatinde Çankaya Köşkü'ne gitti. Kabul sırasındaki ön sohbette Güre İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi bünyesinde kurulmasına destek verdikleri 'Kur'an-ı Kerim Araştırmaları Merkezi'nin (KURAMER) çalışmaları hakkında bilgi verdi. KURAMER'in Müdürlüğünü Diyanet işleri eski Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu yürütüyor. Ekonomi Başdanışmanınız Ahmet Ertürk de KURAMER'e katkıda bulunanlar arasında yer alıyor.

Sonra asıl konuya girdi:

- GYODER olarak 2010'dan itibaren Bursa, Konya, Gaziantep; izmir ve Samsun'da 'Gelişen Kentler Zirvesi' gerçekleştirdik. 4-5 Eylül2014'te Kayseri'de 'Gelişen Kentler Zirvesi' toplayacağız. Zirveyi Kayseri Büyükşehir Belediyesi'yle işbirliği i içinde topluyoruz. Zirven in başlığı i 'Model Şehir' olarak belirlendi. Hedeflerinin gayrimenkul yatırımcılarının dikkatini Kayseri'ye çekmek olduğunu vurguladı:

- Zirveye Kayseri Milletvekili olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katılacak.

Ardından davetini yaptı:

- Memleketinizde gerçekleşecek zirveye sizin de 'onur konuğu' olarak katılımınız bizi ziyadesiyle memnun edecek. Gül, hiç düşünmeden yanıtını verdi:

- Cumhurbaşkanlığı görevim 28 Ağustos'ta sona eriyor. O gün görevi 12'nci Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'a devredeceğim. Sizin toplantının tarihi bu sürece çok yakın. Dolayısıyla o tarihte Kayseri'ye gelip, orada konuşma yapmam yanlış yorumlanabilir.

Torun, davetinde ısrarcı olmayı denedi, Gül açık kapı bırakmadı:

- 28 Ağustos'ta görevi devredince Ankara'da da kalmayacağım. Hemen İstanbul'a geçeceğim. Bir süre memleketim Kayseri'ye de gitmeyeceğim.

Cumhurbaşkanı Gül, GYODER'in Kayseri davetini 'hassas' yaklaşımla reddederken, aynı gün akşam resepsiyonda AK Parti içindeki bazı isimlere karşı kırgınlığını meslektaşlarımın soruları üzerine dile getirdi...

Eşi Hayrünnisa Gül, kırgınlık mesajını Murat Yetkin'le sohbetinde daha ileri taşıdı: - Bu süreçte yaşadıklarımızı 28 Şubat'ta benim başörtümün tartışıldığı günlerde bile yaşamadık. Asıl intifadayı (ayaklanmayı) ben başlatacağım.

Abdullah Gül, eşinin bu sözlerinden sonra, 'Kayseri'ye gitmem yanlış yorumlanabilir' hassasiyetini sürdürür mü?

GÜL, KAYSERİ ENDİŞESİNİN ALTINDA NE VAR?

Diğer yandan Munyar'ın dünkü köşesine taşıdığı bu konuda akıllara siyasette zaman zaman gündeme gelen “Kayseri grubu ve yeni parti dedikodusunu” bir kez daha akıllara getirdi. Zaman zaman gündeme gelen iddialara göre, Gül'ün “Kayseri grubu” olarak ifade edilen bazı isimlerle “yeni siyasi rota” konusunda görüşmeler yaptığı belirtiliyor ve kamuoyunda konuşuluyordu. Ortaya çıkan bu gelişmelerin ardından bazı çevreler, “Gül'ün Kayseri'ye gidersem yanlış yorumlanabilir, sözleri bu yönde ortaya çıkacak olan yorumlara yönelik endişesinin apaçık göstergesi” şeklinde değerlendirme yaptı.

Bakmadan Geçme