GOMEZ KADAR ATAMADIK

TAKİP ET >>

Kayserispor, geçtiğimiz sezon, gol yönünden kısır bir sezon geçirdi. Sarı-Kırmızılılar, ligde kalmayı son 1 hafta garantilerken, ilginç bir istatistik gözlerden kaçmadı.
2015-2016 futbol sezonunda şampiyonluğu göğüsleyen Beşiktaş'ın Alman golcüsü Marrio Gomez, 26 gol atarak, Kayserispor'un, toplam gol sayısını geçti. Sarı-Kırmızılılar, 2 sezon önce veda ettiği 2013-2014 futbol sezonunda bile 30 gol atmayı başarmıştı.
Kendi sahasında en az puan toplayan Kayserispor, ligin en az gol atan takımı oldu. Son haftaya kadar ligin en az gol yiyen 2. takımı pozisyonunda olan Sarı-Kırmızılılar, Galatasaray'dan 6 gol yiyince bu unvanını kaybetti. 34 haftada, sadece 7 kez 3 puan sevinci yaşayan Kayserispor, Akhisar Belediyespor ve Sivasspor ile birlikte toplam 13 kez berabere kalarak, kendisinden bekleneni yansıtamadı. Rakiplerine 25 gol atan Sarı-Kırmızılılar, rakiplerinden 41 gol yerken; küme düşen Sivasspor, Eskişehirspor ve Mersin İdman Yurdu'dan bile az gol attı. Savunmasıyla bir nebze başarılı olan Kayserispor, -16 averaj ile zorda olsa ligde tutundu.
Gol yönünden kısır bir sezon yaşayan Sarı-Kırmızılılar için, “Kayserispor ligde toplam 25 gol atmış. Mario Gomez 26 gol atarak tek başına Kayseri'yi geçiyor. Karabük'ü düşüren Tolunay Kafkas'ın kurduğu takım ancak bu kadar başarılı olur. Kayserispor, ligde kalmakla mucizevi bir başarı sağladı. Gol atamayan bir takım, nasıl olur da ligde kalır hayret verici” tarzında yorumlar yapıldı.
2013-2014 sezonunda Süper Lig'e veda eden Kayserispor, 34 haftalık periyotta rakiplerine 30 gol atmış; kendi kalesinde ise, 58 görerek, -28 averaj ile 29 puanla PTT Birinci Lig'e düşmüştü.

Bakmadan Geçme