Gesili vatandaştan, Palancıoğlu'na çağrı var!

Gesili Vatandaş, Gesi meydanında bulunan çeşme ile ilgili Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nu göreve davet etti. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET >>

Gesi meydanında bulunan çeşme Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından tarihi çeşme ilan edildi. Tarihi çeşmenin şu an ki hali içler acısı durumda olmasına Gesi halkı isyan ediyor. Başkan Büyükkılıç'ın çeşmeyi güzelleştireceğine dair söz vermesine rağmen çeşmenin üzerinin kapanması tepkilere neden oldu. Zaman içerisinde çeşmenin kapatılan yerleri dökülmeye başladı. Çeşmenin bu halde olması dolayısıyla halk bu duruma tepki gösteriyor.

Gesili vatandaş: "Tarihi eser niteliği taşıyan 200 yıllık ceşmenin Gesi Belediyesi zamanında üzeri malesef seramik kaplanmıştı. Yıllar içerisinde döküldü ve bu vaziyeti aldı. Çeşmeden su akmıyor, bu çeşmenin restore edilip eski halini almasını istiyoruz." dedi.

Halk, Başkan Mustafa Palancıoğlu'na bu çeşmenin restore edilmesi için çağrıda bulundu

Gesili vatandaş atıl durumda olan çeşme ile ilgili bir çalışma yapılmadığını ve yetkililerin Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından tescillenmiş bu çeşme ile ilgili bir çalışma yapması gerektiğini dile getirdi.

Gesili vatandaş tarafından Haber Merkezimize gönderilen videoda vatandaşın yaptığı açıklama: "Melikgazi Belediye Başkanım Mustafa Palancıoğlu, Gesi Meydanında bulunan bu çeşmemizin, Gesi Belediyesi zamanında üzeri kapandı, daha sonra Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından tescillenmiş bu çeşmemiz Önceki Dönem Melikgazi Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç zamanında söz verilmişti fakat yapılmadı, atıl vaziyette ve Gesi'ye yakışmayan bir görünüm sunuyor. Yetkilileri bu konu ile ilgili göreve davet ediyoruz." şeklinde idi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme