GENÇLER GELECEK İÇİN BULUŞUYOR

TAKİP ET >>

Gençler, “Dünya Gençliği Barış ve Gelecek için Buluşuyor” şiarıyla İzmir Dikili'deki Sotes Tatil köyünde buluşuyor. Bu yıl 24. düzenlenecek olan kamp komitesinde yer alan Eren Öner, gençlerin farklı bir dünya yaratacağını vurgulayarak, bu kamp ile yaratmayı düşündükleri gelecekten 10 gün çaldıklarını vurguladı.

Siyanürle altın arayanlara karşı bölge halkına destek vermek için Türkiye'nin dört bir yanından gençlerin öncülük ettiği ve 1998'den günümüze gelenekselleşerek devam eden Gençlik Kampı bu yıl 2 – 10 Ağustos 2014 tarihleri arasında İzmir Dikili'deki Sotes Tatil köyünde yapılıyor. Gazetemizi ziyaret ederek, kamp hakkında bilgiler veren kamp komitesindeki gençler, kampın klasik anlamda bir tatil olmadığının altını çiziyor. Özellikle Ortadoğu'da yaşanan savaş durumuna dikkat çeken gençler, böyle bir ortamda gençlerin bir araya gelerek barış taleplerini yüksek sesle vurgulayacaklarını ifade etti. Başta Tunus, Lübnan ve Suriye olmak üzere 20 ülkeden gençlerin burada buluşacağını vurgulayan Kamp Komitesi'nden Eren Öner, tatil yapmanın sadece zenginlerin hakkı olmadığını işçi çocuklarının da tatil yapabileceğini belirterek, ancak kendilerinin tatil anlayışının klasik tatil anlayışından farklı olduğuna, bir yandan tatil yaparken diğer yandan da üretim gücünü kullanarak insanların değişim ve dönüşümüne katkı sunmayı amaçladıklarını vurguladı. Kamptaki bütün işlerin kolleftik olarak yapıldığına dikkat çeken Öner, “Biz farklı bir dünya yaratmak istiyoruz. Bu kampta yaratmayı düşündüğümüz gelecekten çaldığımız 10 gün olacak” dedi. Kampta bir çok etkinliğin yapılacağına dikkat çeken Öner, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Türkiye'de yapılan kampımızda konserler, tiyatro etkinlikleri, atölyeler ve söyleşiler yapılacak. Panellerde, dünya gençlerinin yaşadığı ortak sorunların çözümleri tartışılacak. Kampta ayrıca, çeşitli konularla ilgili irili ufaklı forumlar, sanatçıların, aydınların, bilim insanları ve yazarların katılacağı söyleşiler gerçekleşecek. Üniversitelerde, liselerde faaliyet yürüten kol, kulüp ve topluluklar üretimlerini sergileme olanağı bulacak. Kampımızda tüm Ortadoğu ve Dünya'da ki iş, barış ve özgürlük mücadelelerinin, bu mücadelelere katılan genç arkadaşlarımızın ortak deney ve birikimlerini paylaşacağız. Kamp süresince düzenlenecek gece etkinliklerinde ise farklı kültürlerle tanışmanın, kaynaşmanın, enternasyonal dostluk ve dayanışmanın zenginliğini, güzelliğini hep birlikte yaşayacağız.”

Kamp Abdal, Hakan Verskala, Barış Atay, Metin Üstundağ ve Lüxus Grubunun gençlerle bir araya geleceğini ifade eden Öner, daha güzel bir gelecek ve barış taleplerini yüksek sesle haykırmak için tüm gençleri kamplarına davet ettiklerini de sözlerine ekledi.

Haber / Foto: Nejdet KALA

Bakmadan Geçme