'FETÖ artık bu şehirde yer tutamaz'

TAKİP ET >>

“Emniyet Müdürlüğü FETÖ'ye karşı örnek bir mücadele ortaya koyuyor. Bu başarı daha da artacaktır. Örgüt sosyolojik olarak da bitmiştir” diyen Oğan, “İlerleyen süreçte daha farklı gelişmeler olabilir” dedi.

Sivil Dayanışma Platformu (SDP) Başkanı Ayhan Oğan, Kayseri'deki FETÖ soruşturmalarını ve yapılan operasyonları değerlendirdi. Kayseri'de FETÖ ile mücadelede iyi bir netice alındığını ifade eden Oğan, “Daha iyi netice olabilir miydi, olabilirdi. Yapılan eksiklikler var, ama önemli olan bundan sonra FETÖ ve benzeri bir yapı bu örgüt Kayseri'de benim esnafım, sanayicim, bürokratım, insanım nezdinde itibarı var mıdır, yer tutabilir mi? Bana göre ölçü budur. Sosyolojik olarak bir örgüt, tabanını, itibarini kaybetmişse bir daha tutmaz” dedi. Diğer yandan Oğan, Kayseri Emniyet Müdürlüğü ile Adliye çevrelerini de tebrik ederek, “Polisimiz büyük mücadele veriyor. Kayseri'de de Emniyet mensupları üzerine düşeni imkanları nispetinde başarıyla yapmaya çalışıyor. Örnek mücadele ortaya koyuyor. Daha da başarılı olacaklardır” dedi.

SDP Başkanı Ayhan Oğan, FETÖ ile mücadelenin her alanda kesintiye uğramadan devam edeceğini söyledi. Kayseri'de de bu konuda önemli bir mesafe alındığını kaydeden Oğan, “FETÖ operasyonları konusunda Kayseri'de iyi bir netice alındı diye düşünüyorum. Daha iyi netice olabilir miydi, olabilirdi. Yapılan eksiklikler var. Önemli olan bundan sonra FETÖ ve benzeri bir yapı bu örgüt Kayseri'de benim esnafım, sanayicim, bürokratım, insanım nezdinde itibarı var mıdır, yer tutabilir mi? Bana göre ölçü budur. Sosyolojik olarak bir örgüt, tabanını, itibarini kaybetmişse bir daha tutmaz. Adli mücadele zaman içinde eksiği ile zaman için de tamamlanır. Tam içimizden geçen gibi olmasa da adli, kolluk çalışanları üzerine düşeni imkanları nispetinde örnek çalışmalarla ortaya koyuyorlar, yapmaya çalışıyorlar. Emniyet güçlerimizin başarılı neticeler aldıklarını düşünüyorum. Bu konuda adli ve kolluk kuvvetlerimizin daha da başarılı olacaklarına inanıyorum. İlerleyen süreçte daha farklı gelişmeler de olabilir. Siyasi anlamda ki gelişmeler, FETÖ ile mücadeleyi doğrudan etkileyecektir. Ama bu açık ve net, bu şehirde bu tür yapılanmanın yer tutabilmesi, imkan bulabilmesi artık mümkün değildir”

Bakmadan Geçme