ESNAFIN 'BİZ TERÖRİSTMİYİZ?' İSYANI

TAKİP ET >>

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Kayseri'de yapacağı mitinge yönelik güvenlik önlemleri kapsamında kapatılacağı ifade edilen Yer altı Çarşı'nda esnaf bu duruma tepki gösterdi. Bazı esnaflar, “Diğer partilerin mitinglerinde kapatılmayan çarşı neden sadece AKP mitinglerinde kapatılıyor?” diye sordu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili adayı Kamil Karamete'ye bu konuda dert yanan esnaflar, çarşının kapatılacak olmasına isyan etti. Ekonominin kötü gittiği şu günlerde siftah yapamadan iş yerlerini kapattıklarını belirten esnaflar, “Biz ekmek paramızı kazanmak için gayret gösterirken, miting nedeniyle şimdi de çarşıyı kapatıyorlar. Artık bu uygulamadan vazgeçilmelidir. Ya da başka bir çözüm bulsunlar” dedi.

Bazı esnaflar da konuyla ilgili olarak, “Diğer partilerin mitinglerinde kapatılmayan çarşı neden sadece AKP mitinglerinde kapatılıyor? AKP'nin ne farkı var” diye sordu. Ziyaretlerde esnafın sorunlarını dinleyen ve aynı zamanda esnafa partisinin projelerini anlatan MHP Milletvekili adayı Kamil Karamete ise, “Yeraltı çarşısı esnafımızı ziyaretimizde esnafımızın çok sıkıntılı olduğunu gördük. Esnaf, siftah yapamadan dükkân kapatıyor. Bu esnaf nasıl geçiniyor? diye soran yok. Esnafta diğer kesimler gibi unutulmuş AKP tarafında. Bunun yanında esnafımız özellikle Başbakanın geleceği gün çarşının kapatılacak olmasına çok tepkili. Biz terörist miyiz? diyorlar.” şeklinde konuştu. Haber: Güler Ruhsar AKTAŞ

Bakmadan Geçme