Erdoğan: Taksi, dolmuş, otobüs sahipleri yeni araçlar için ÖTV ödemeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da konuştu: Evden - e ticarette vergi muafiyeti. Taksi, dolmuş, otobüs sahipleri yeni araçlar için ÖTV ödemeyecek...

TAKİP ET >>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Bursa'da, esnafa müjdeler verdi. Erdoğan, "Evlerde imal ettikleri ürünleri internetten satanları vergi muafiyet kapsamına alıyor, muafiyet sınırını da 320 bin'den 700 bine çıkarıyoruz. Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, kamyonla ticari yük taşımacılığı yapan esnafımız taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek" dedi.

Erdoğan konuşmasında, esnafla ilgili müjdeleri de paylaşarak, "Daha önce esnafımızın bir bölümüne vergi muafiyeti getirmiştik. Evde imal ettiği ürünleri internetten satanları da vergi muafiyeti kapsamına alıyoruz. Muafiyet sınırını da 320 bin liradan 700 bin liraya çıkarıyoruz. Basit usulde vergilendirilen esnafımızın kazançlarını vergiden muaf tutmuştuk. Dünyada örneği olmayan düzenleme yapmıştık. 830 bin esnafımız muafiyetten yararlanıyor. Basit usulden yararlanma hadlerini yeniden düzenledik. Basit usul dışında kalan 13 büyükşehrimizdeki pazarcı esnaflarımızı bu uygulamaya dahil ediyoruz. Pazarcı esnafımıza hayırlı olsun. Ticari aracını yenilemek isteyen esnafa müjdemiz var. Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, çekici işletmeciliği, aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek. Tüm bu konularla ilgili detaylar Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından açıklanacaktır. İnşallah yeni Meclis faaliyete geçtiğinde ilk yapacağımız düzenlemelerden biri bu olacaktır" dedi.

Erdoğan, "Karşımızdaki cumhurbaşkanı adaylarının ve muhalefetin hepsini üst üste koyun, sadece son birkaç yılda, birkaç ayda açılışını yaptığımız projelerin yanına bunlar yaklaşabilir mi? Geçtiğimiz günlerde enerjide dışa bağımlılığı azaltacak Karadeniz gazını devre aldık mı. Karadeniz gazının bu kazancı ile geleceğimize de yatırım yapacağız. Aile ve gençlik bankası kuracağız. Amacımız aile kurumunu güçlendirecek çalışmaları buradan finanse edeceğiz. Ev hanımlarının primlerinin üçte birini buradan karşılayarak emekli olmalarını sağlayacağız. Bay bay Kemal ise Londra'nın tefecilerinden 300 milyar lira getirecekmiş. Yok böyle bir şey. Ziya Paşa'nın bir sözü var 'eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri'. Gençlerimize destek vereceğiz. İstihdamlarını bu kaynakla kolaylaştıracağız. Girişimci gençlerimizin de yanında olacağız. Gönül huzuru ile yuvalarını kurmaları için 2 yıl ödemesiz faizsiz 150 bin lira kredi ile evliliklerini teşvik edeceğiz." dedi.

Bakmadan Geçme