'ERDOĞAN, HALKIN PARASI İLE 'AK SARAY'LARDA OTURUYOR'

TAKİP ET >>

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mustafa Ayan, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçildikten sonra ailesiyle oturmayı kararlaştırdığı Atatürk Orman Çiftliği'nde bulunan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da “Ak Saray” dediği binaya tepki gösterdi. Başbakanlık kaynağından 900 milyon liranın üzerinde harcama yapılarak inşa edildiği ifade edilen binayı gündeme getiren Ayan, “Örtülü ödenekte Tayyip Erdoğan ile Abdullah Gül'ün harcadığı paralar rekor” dedi.

Konuşmasında Erdoğan'a seslenen Ayan, “Benim, paramı yiyerek saraylarda oturuyorsun ve adını da Aksaray koyuyorsun. Böyle bir anlayışla devlet yönetilmez” dedi. “Diktatörler iki şey yaratırlar bunlardan birincisi hayali düşman ikicisi ise kendilerine teba” diyen Ayan, “Paralel dediler, ne oldu? Ergenekon çöktü gitti. İçerde yatanların hesabını kim verecek? İşte şimdide İmam Hatipler'İn sayısını arttırarak, kendilerine teba oluşturmak istiyorlar. Çocuklarımızın beyinleri yıkanarak, kendilerine taba anlayışıyla biat edecek nesiller yetiştirmek istiyorlar. İmam Hatipler bizim başımızın tacı ancak hiçbir İmam Hatip öğrencisi kendini kullandırmasın. Önce Allah'ına, adaletine ve vatanına sahip çıksın” diye konuştu.

CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, partisinin Melikgazi İlçe teşkilatının yeni eğitim öğretim yılı sorunlarına yönelik olarak düzenlediği basın toplantısında ülke gündemine yönelik değerlendirmeler de bulundu ve aynı zamanda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“KURULTAYDAN TOPARLANARAK ÇIKTIK”

CHP'nin kurultaydan derlenerek, toparlanarak çıktığını ve örgütlerinin de kendi aralarında yaptığı toplantılar sonucunda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun listesine destek verdiğini belirten Ayan, “Yeni parti yönetimimiz, görevine başladı. Süratle bizler, CHP yöneticileri olarak önümüzdeki seçimlere bir yıldan az kaldığı bu süre içerisinde programlarımızı yapıp, Kayseri'de de 2015 seçimlerine yönelik programlarımızı hazırlamış olacağız. Genel Başkanımızın talepleri doğrultusunda inşallah CHP'yi devletimizi yöneten iktidar yapacağız. Ve iktidarımızla birlikte halkımızı, hak ettiği insanca huzurlu yaşama kavuşturacağız” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZIN BEYİNLERİ YIKANARAK, KENDİLERİNE BİAT EDECEK NESİLLER YETİŞTİRMEK İSTİYORLAR”

Yeni eğitim-öğretim yılının yine sorunlarla başladığını ve eğitim sisteminde yapılan değişikliklerle birlikte ülkenin geriye götürüldüğünü anlatan Ayan, şunları söyledi: “Teknolojinin gerisinde kalırsanız, çağa ayak uyduramazsanız. Çocukları düşündüremezsiniz, yanlış yapanı sorgulayarak, yargılayarak, hukuk kuralları, insanı kurallar çerçevesinde cezalandırmazsanız toplum çöker ve batar. İmam Hatipler için rahmetli Erbakan, ‘arka bahçemizdir' dedi. Hiçbir okul herhangi bir iktidarın arka bahçesi olamaz. Sanat okulları, ticaret liseleri ya da başka meslek liseleri, şu an imam hatipler kadar çoğalıyor mu? Çocuklarımızın beyinleri yıkanarak, kendilerine teba anlayışıyla biat edecek nesiller yetiştirmek istiyorlar. Gencecik çocuklarımızı kandırıyorlar”

“DEVLET EĞİTİMDE BİRLİK BERABERLİĞİN TEMELİNİ ATAR”

“Dini eğitim aileye, milli eğitim ise devlete bırakılmalıdır” diyen Ayan, “Dini eğitimi devletin verdiği o kadar Müslüman ülke var. Peki, hangisin de huzur var. Allah'ın kitabındaki İslamiyet'e kimsenin itiraz yok, Elhamdülillah ama dayatmalar doğru değil. Anne-baba çocuğu hangi kültürde ise ona gerekli eğitimi verir. Örneğin Aleviyse alevi eğitimini, kültürünü verir. Devlet ise milli eğitimi verir, böylece ülkede birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin temelini atar” diye konuştu.

“BAŞBAKAN ARTIK AK SARAYINDA YAŞIYOR”

Türkiye'nin bölünme ve parçalanma yolunda gittiğini öne süren Ayan, “Bakalım nereye gidecek bu ülke? Görünen köy kılavuz istemez. Bölünme, parçalanmaya doğru gidiyoruz. Büyüme rakamları neden düştü. Merkez Bankası'nın durumu ülkenin içinde bulunduğu sıralamak ortada. Bütün bunlara rağmen halkın oyları ile seçilen eski Başbakan ve şimdiki cumhurbaşkanı saraylara terfi etti. Biz Niğde ve İstanbul'da Aksaray bilirdik, şimdi buna Başkanın Aksarayı da eklendi. Aksaraylarda yaşıyor. Biz CHP olarak imam hatiplerin bu amaçlar için kullanılmasına karşıyız. Öğretmenlerimize, öğrencilerimize, çocukları dinini öğrensin amacıyla çocuklarını Gönderen halkımızın alınlarından öpüyorum. Ancak kandırılıyorlar, yanlış yönlendiriliyorlar, aldatılıyorlar” şeklinde konuştu.

“AKP, İŞID'LE MÜCADELEDE ETMEKTEN KORKUYOR ÇÜNKÜ…”

“90 yıldan beri imam hatip liseleri, İlahiyat Fakülteleri, aydın din adamları yetiştirmişse bundan sonrada yetiştirmeye devam eder” ifadesini de kullanan CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, terör örgütü IŞİD'e de tepki gösterdiği konuşmasında, şunları söyledi: “IŞİD gibi sapık bir dinci grupla bizim işimiz olamaz. Din adına terör olmaz. Neden İsrail'le savaşmıyor da Alevi'nin başını kesiyor. İsrail'e Hıristiyanlar'a karşı çıkmıyorsun, çünkü adamı oyarlar. Rehin olarak kardeşlerimizi neden bıraktıramadılar hala. AKP, İŞID'le mücadelede etmekten korkuyor. Canlarımız orada rehin. Silah, para gönderdin. Örtülü ödenekte Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül'ün harcadığı paralar rekor, biliyorsunuz örtülü ödeneğin hesabı sorulmaz. Benim paramı yiyerek saraylarda oturuyorsun adını da ‘Ak saray' koyuyorsun. Böyle bir anlayışla devlet yönetilmez. Diktatörler iki yöntem kullanırlar. Birincisi hayali düşman yaratırlar. Yani paralel devlet. İkincisi teba oluştururlar. Paralel devlet ne oldu? Ergenekon çöktü, gitti. İçerde kalanların hesabını kim verecek? Bu nedenle İmam hatipler bizim başımızın tacı. Hiçbir imam hatip öğrencisi kendini kullandırtmasın, önce Allah'ına, adaletine ve sonra da vatanına sahip çıksın”

Haber/Foto: Cafer ZENGİN

Bakmadan Geçme