Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde neler oluyor? Küçülme iddiası!

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi'nde neler oluyor? Çocuk Bölümünde yaşanan bazı gelişmeler akıllarda soru işaretleri bıraktı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

TAKİP ET >>

'Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi küçülmeye gidiyor?' iddiası. Küçülme politikasının polikliniklere de yansıdığı ifade edildi. Bazı servisler kapatıldı. Hastalar da çalışanlar da bu durumdan dolayı endişeli. Çocuk Bölümünde İntaniye, Nöroloji, Adölesan, Süt Çocuğu gibi servislerin kapatılarak, sınırlı alanda 2'nci katta hizmet verilmeye başlandığı belirtildi. İddiaya göre, küçülme sonrası yatak sayılarında da sınırlamaya gidildi. Yatak kontenjanında da azalmaya gidilmesi tartışmaları beraberinde getirdi.

Bu durumum hastalar ve hasta yakınlarının tepkisini çektiği konuşuluyor. Erciyes Üniversitesi'nin sadece Kayseri'ye değil, bölgeye de hizmet verdiğini dile getiren bazı çevreler, alınan bu kararın gerekçesinin merak konusu olduğunu ve aynı zamanda bu tablonun sağlık hizmetlerinde aksamalara yol açacağını, mağduriyetleri beraberinde getireceğini ifade ediyor.

Bu durumun vatandaşa büyük yük getireceğini dile getiren bazı çevreler, alınan bu karardan dönülmesi gerektiğine vurgu yaptı. İnsanların alınan bu kararla birlikte sınırlı yatak sayısından dolayı özel hastanelere yönlendirilebilecekleri iddiası da konuşuluyor. Yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkat çeken bazı vatandaşlar, haber merkezimize ulaşarak, Devletin nitelikli sağlık hizmetini vatandaşa sunması gerektiğine dikkat çekti. 'Bu ekonomik şartlarda özel hastalerin hayal olduğunu ve vatandşaların bu şartlarda bu maliyetlerin altından kalkamayacağını dile getiren vatadaşlar, 'Biz bölümlerin daha da gelişmesi ve yatak sayısının, hizmet kalitesinin daha da artmasını beklerken bu küçülmeye yönelik girişimlere bir anlam veremiyoruz” diye konuştu.


ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme