Erciyes Üniversitesi'nden '2,2 milyar Avroluk' çağrı!

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ERC 2024 Çalışma programıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, programın yayınlanmasıyla birlikte yaklaşık 2,2 milyar Avroluk ERC çağrılarının da açıldığı dile getirildi. Peki kaç projeye ne kadar destek verilecek? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

TAKİP ET >>

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ERC Starting Grant ve Synergy Grant Çağrılarının yayınlandığını duyurdu. Araştırmacılara yönelik olarak yapılan çağrıda “ERC 2024 Çalışma Programı'nın yayınlanmasıyla birlikte yaklaşık 2,2 milyar Avro'luk ERC çağrıları açılmaya başlamıştır” denildi. Buna göre STG çağrısı kapsamında 601 milyon avroluk bütçe ile 387 projenin desteklenmesi hedeflenirken, SYG çağrısı ile de 400 milyon avroluk 39 proje desteklenecek.

İşte Üniversiteden yapılan o açıklama:
Starting Grant Çağrısı
11 Temmuz 2023 tarihinde yayınlanan ERC-2024-StG Çağrısı kapsamında kariyerinin başlangıcında olan ve bağımsız araştırma programlarını ve ekiplerini oluşturma aşamasında olan baş araştırmacılar desteklenmektedir. Baş araştırmacıların iddialı ve yer sarsıcı nitelikte proje fikirlerinini sunmaları ve projelerinin yapılabilirliğini göstermeleri beklenmektedir. Bu çağrı kapsamında 601 milyon €'luk bir bütçe ile 387 projenin desteklenmesi hedeflenmektedir. Çağrının ayrıntıları için sayfamızı ve ERC'nin sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Synergy Grant Çağrısı
12 Temmuz 2023 tarihinde yayınlanan ERC-2024-SyG Çağrısı kapsamında ise ile en az iki en fazla dört baş araştırmacının bir araya gelerek, tamamlayıcı vasıflarını, bilgilerini ve kaynaklarını kullanarak iddialı bilimsel sorunlara çözüm bulabilmeleri amaçlanmaktadır. Oldukça rekabetçi olan bu çağrı kapsamında 400 milyon €'luk bir bütçe ile 39 projenin desteklenmesi hedeflenmektedir. Çağrının ayrıntıları için sayfamızı ve ERC'nin sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Hazırlık sürecinizle ilgili destek almak ve çağrılarla ile ilgili sorularınız için ERC Ulusal İrtibat Noktaları olarak ncperc@tubitak.gov.tr adresinden uzmanlarla irtibata geçebilirsiniz.
Diğer yandan detaylı bilgi ve destek için araştırmacılar Erciyes Üniversitesi Araştırma Dekanlığına başvurabilecek.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme