EN ŞEREFLİ TÖREN!

TAKİP ET >>

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nin düzenlediği Özel Şeref Günü'nde konuşan Dernek Başkanı Ali Yavuz, “Malul gaziler Türk askerinin zor şartlarda neleri başarabileceğini gösteren canlı örneklerdir” şeklinde konuştu

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği tarafından Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen Özel Şeref Günü'ne, Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya, 2. Hava İkmal Bakım Merkezi'nde görevli Albay Cengiz Diyep, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz ile dernek yönetim kurulu üyeleri, şehit aileleri ve askeri erkân katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitlikteki anıta çelenk konuldu. Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz, “Bugün vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için kendisine verilen görevi en iyi şekilde ifa ederken hayatını kaybetmiş şehitlerimizin yakınları ile malul gazi olmuş kahramanlara hizmet veren derneğimizin Özel Şeref Günü münasebetiyle bir aradayız. Yüce Türk Vatanını, Yüce Türk Milletinin ebedi varlığını ve bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek amacıyla, ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak, bu uğurda en kıymetli uzuvlarını kaybederek tarihimize altın sayfalar yazdıran Harp ve Vazife Malulü Gazilerimizi,bu uğurda can veren aziz şehitlerimizi yüceltmek,onlara sahip çıkmak ve saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine olan bağlılığının ifadesidir.

Derneğimiz birinci dünya savaşı sonunda savaş bölgelerinden İstanbul'a kadar gelip ihtiyaçlarını karşılayamayan ve memleketlerine gidemeyen, yaralı Harp Malullerinin memleketlerine gölerilmelerin sağlanması amacıyla İstanbul Merkez Kumandanı Miralay Cevdet Bey ve onbir arkadaşı tarafından 1915 yılında Malulini Guzate Muavenet Cemiyeti adı kurulmuş ve 1983 yılında da bugünkü adını almıştır. Devletin varlığını,vatanın bölünmez bütünlüğünü ve Yüce Türk Milletinin bağımsızlığını korumak için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizin değerli aileleri ve aynı amaç uğruna hayatını kaybetmiş,yüreği vatan sevgisi ile dolu kahraman gazi arkadaşlarımı layık oldukları hayat standardında yaşatabilmek,sosyal devlet niteliğine sahip devletimizin bir vefa borcu olup ayrıca en başta olan anayasal görevleri arasındadır” dedi.

ŞEHİTLİKTE DUYGU DOLU ANLAR

Konuşmasında Atatürk ve silah arkadaşlarını da rahmetle, saygıyla andıklarını dile getiren Yavuz, “Vatan, millet, bayrak için en kıymetli varlıkları olan evlatlarını, eşlerini, babalarını veren fedakâr şehit aileleri ve gerektiğinde vatanı için ölümü bir görev almaya hazır Malul gaziler Türk askerinin zor şartlarda neleri başarabileceğini gösteren canlı örneklerdir” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmanın ardından törene katılanlar Şehit yakınları ile birlikte şehit mezarlarını ziyaret edip, dua etti, mezarlara kırmızı karanfil bıraktı ve ardından da anı defterini imzalandı. Şehit anneleri de çocuklarının mezarlarının bakımını yaparken aynı zamanda duygu dolu anlar da yaşadı. Çocuklarının fotoğraflarını öpen şehit anneleri, mezarlara çiçek bıraktı ve dua etti.

Haber/Foto: Cafer ZENGİN

Bakmadan Geçme