En Büyük Kabağı Yetiştirene Ödül

TAKİP ET >>

TARIM Market işiyle uğraşan İşlemeci Oğuz Berk, Kayseri ve Tokat'ta en büyük kabak yarışması düzenleyeceklerini belirtti. En büyük kabağı yetiştirene 15 Bin TL ödül vereceklerini dile getiren Berk, “Avrupa'da örnekleri olan ve yarışmaları yapılan dev kabakların Kayseri ve Tokat'ta da yetiştirilebileceğini göstermek istiyoruz” dedi.

Kayseri ve Tokat'ta faaliyet gösteren Starex Tarım Market işletmecisi Oğuz Berk, Avrupa'da örneklerini gördüğü en büyük kabak yarışması için kolları sıvadı. Bu konuda ilk etapta faaliyet gösterdikleri iki ilde kabak yarışması düzenleyeceklerini kaydeden Berk, daha sonraki aşamada bu yarışmayı daha geniş bir alana yaymak istediklerini söyledi. Örneklerini Avrupa'da gördüğümüz dev kabakların yetiştirilmesi ve bu alanda üretimi teşvik etmek istediklerini anlatan Berk, “Avrupa'da bu yapılıyorsa, bereketli Anadolu topraklarında da yapılır” dedi. Berk, “Büyüklükleri 1 tonun üzerine çıkan dev kabakların ülkemizde de yetiştirilmesi için yarışma düzenleme kararı aldık. Her şeyden önce tarımda bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Avrupa'da örnekleri olan, yarışmaları yapılan dev kabakların Kayseri ve Tokat'ta da yetiştirilebileceğini göstermek istiyoruz. Biz özel sektör olarak, Türkiye'nin tarımdaki gücüne, üreticilerimize güveniyoruz. Umarım örnek oluruz ve bu yarışma bir başlangıç olur. Üreticilerimiz de bu sayede motive edilir” diye konuştu.

YARIŞMANIN BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ 15 BİN TL

Yarışmada birinci olan üreticiye 15 Bin TL'lik tarım market çeki vereceklerini dile getiren Berk, ilk 5'e giren üreticilere de 1000 TL'lik hediye çekleri vereceklerini kaydetti. Yarışmaya katılım şartları hakkında da bilgi veren Oğuz Berk, şunları söyledi, “Yarışmaya katılacak üreticilerimizin en geç 13 Eylül 2019 tarihinde başvuru yapmaları gerekiyor. Ölçümler 20 Eylül 2019 tarihinde tarlada yapılacak. Kabakların Kayseri ve Tokat'taki sera veya tarlada yetiştirilmiş olması gerekiyor. Başka illerde yetiştirilen kabaklar yarışmaya kabul edilmeyecek. İstenilen kabak çeşidi ile yarışmaya katılmak mümkün. Kabaklar Turhal Starex Tarım Market'te sergilenecek ve yapılan ölçüm ile en büyük kabak belirlenecek. Ödüllerde sahiplerine takdim edilecek. Bu konuda detaylı bilgi almak isteyenler ayrıca 0 356 270 00 04 - 0546 859 60 72 Turhal- Tokat ve 0 352 502 02 77 - 0537 868 82 32 Kayseri irtibat numaralarını da arayabilirler” Haber: Cafer ZENGİN

Bakmadan Geçme