ELEKTRİKTE FATURA SKANDALI

TAKİP ET >>

Elektrikte, kayıp-kaçak bedelinin dürüst aboneye kesildiği ve bunun yanında zamlarla birlikte artan fatura yüküne yönelik tartışmalar devam ederken, Kayseri'de yaşanan bir olay akıllarda soru işaretleri bıraktı. Şirket, kestiği fatura miktarından daha fazla ücret talep edince vatandaş isyan etti.

Talas'ta oturan İlker Sarıaslan, kendisine 136,95 Liralık fatura geldiğini ancak Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi (KCETAŞ) tahsilat görevlilerinin fatura bedeli olarak kendisinden 147, 45 lira tahsil ettiğini belirterek, bu duruma isyan etti. Sarıaslan, “Arayıp, bu çelişkiyi sorduğumda şirket yetkilileri adeta vatandaşlar dalga geçiyor ve sayaç okuma bozulmuş” diyorlar. Ben fark ettim bu durumu ya fark etmeyen ne olacak? Vatandaşa çıkarılan faturanın aksine, vatandaştan fazla para almak kul hakkı değil mi?” diye sordu.

Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş.'ın (KCETAŞ) faturası akıllarda soru işaretleri bıraktı. Şirket, vatandaşa çıkardığı faturadan belirlenen miktarın aksine fazla para alınca, bu durum tepkileri de beraberinde getirdi.

Talas'ta oturan İlker Sarıaslan, evine gelen elektrik faturasında ödenecek tutarın, 136,95 lira olduğunu ancak ödemek için başvurduğu tahsilât veznesinde kendisinden 147,45 lira alındığını belirterek, bu duruma hem şaşırdı hem de isyan etti.

“VATANDAŞLAR FATURA ÖDERKEN DİKKAT ETSİN”

Sarıaslan, “Evime gelen fatura ile benden talep edinen fatura arasında fark var. Bunu ödeme yaptıktan sonra fark ettim ve durumu görevlilere sordum. Ancak ekranda öyle göründüğünü belirtiler. Bunun üzerine şirketi aradım, ancak adeta vatandaşla alay eder gibi ‘sayaç okuma bozulmuştur' deyip, durumu geçiştirdiler. Peki, şimdi soruyorum; faturayı ödeyemeyen vatandaşın kapısına 24 saatte elektriği kapatmak için gelenler, bu duruma ne diyecek? Neden vatandaşı bu konuda uyarmıyorlar ve sorunca da sağlıklı bir şekilde bilgilendirmiyorlar. Neden böyle oldu? diyoruz, sağlıklı bilgi alamıyoruz. Sürekli geçiştiriyorlar yani doyurucu bilgi vermiyorlar” dedi.

“BU KUL HAKKI DEĞİL Mİ?”

“Ben bu faturaya fazla ödeme yaptığımı görmeseydim, yani dalgınlıkla durumu fark etmeseydim ne olacaktı? Fazladan, haksız yere para alan şirketin yanına kar mı kalacaktı?” diye soran Sarıalan, “Zaten kayıp-kaçak bedelini dürüst vatandaşa çıkartıyorlar. Şimdi de fazladan para alma skandalı ile karşı karşıyayız. Bu kul hakkı değil mi? Ben, bu haksızlığı fark ettim, ya fark etmeyenler ne olacak? Şirket yetkililerini duyarlı ve sorumlu davranmaya davet ediyorum. Bunun yanında vatandaşlar da gelen fatura ile kendilerinden tahsil edilen miktara, bundan böyle dikkatli baksınlar. Çünkü bende olduğu gibi görünen faturaya rağmen, fazladan para alınmış olabilir” diyerek yaşadığı bu duruma tepki gösterdi.

Haber: Cafer ZENGİN

Bakmadan Geçme