'EĞİTİM BİR SEN ÜYESİ ADAYLARA YÜKSEK NOT VERİP DİĞER ADAYLARI MAĞDUR ETTİNİZ Mİ?"

TAKİP ET >>

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya, Kayseri'deki müdür atamalarını sordu. Halaçoğlu, Avcı'ya, “Kayseri'de görevlendirmeleri yapılacak yönetici adaylarına Bakanlığınız yetkililerince yapılan sözlü sınavlarda ayrımcılık yapıldığı ve Eğitim-Bir-Sen isimli sendika üyesi olan adaylara yüksek notlar verilerek diğer adayların mağdur edildiği iddiaları doğru mudur?” diye sordu ve soru önergesiyle cevap istedi.

Kayseri'deki müdür atamaları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşındı.

Atamalarda ağırlıklı olarak AKP Hükümetine “yakınlığı” ile bilinen Eğitim- Bir Sen üyelerine ayrıcalık tanındığı yönündeki iddialarla birlikte milli eğitimde başlayan tartışmaları gündeme getiren MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, “idarecilerin görevlendirmelerinde bağlı bulundukları sendikalara göre tercihte bulunulduğu, Eğitim Bir Sen isimli sendikaya üye olmayanlara siyasi baskı ve haksızlıklar yapıldığı iddiaları doğru mudur?” dedi. Halaçoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya, 9 soru yöneltti ve cevap istedi.

İşte Halaçoğlu'nun Bakan'dan cevabını istediği o sorular; “Kayseri ilinde Bakanlığınıza bağlı okullarda yapılacak yönetici görevlendirmelerine ilişkin çalışmalarla ilgili olarak; 2013-2014 eğitim öğretim yılı sonunda toplam kaç kişinin 4 yıl ve daha fazla süreyle yöneticilik görevinde bulunduğu için başka bir işleme gerek kalmaksızın yöneticilik görevi sona ermiştir?

Yöneticilik görevi sona eren söz konusu okul yöneticilerinin görev unvanlarına göre dağılımları nasıldır? Yöneticilik görevi sona eren söz konusu okul yöneticilerinin görevli oldukları ilçelere göre dağılımları nasıldır? 10.06.2014 tarihli ve 29026 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine ilişkin Yönetmelik' hükümleri gereğince şimdiye kadar kaç müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısının görevlendirmesi yapılmıştır? Halen görevlendirmesi yapılan yöneticilerin unvanlarına, bağlı bulundukları sendikalara ve görevli bulundukları ilçelere göre dağılımları nasıldır? Anılan idarecilerin görevlendirmelerinde bağlı bulundukları sendikalara göre tercihte bulunulduğu, Eğitim Bir Sen isimli sendikaya üye olmayanlara siyasi baskı ve haksızlıklar yapıldığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu tür bir uygulamanın Türk milli eğitim sistemine verdiği ve vereceği zararların önlenmesi için Bakanlığınızca nasıl bir düzenleme yapılması düşünülmektedir?

Görevlendirmeleri yapılacak yönetici adaylarına Bakanlığınız yetkililerince yapılan sözlü sınavlarda ayrımcılık yapıldığı ve Eğitim-Bir-Sen isimli sendika üyesi olan adaylara yüksek notlar verilerek diğer adayların mağdur edildiği iddiaları doğru mudur? Anılan konuda ayrımcılık ve haksızlık yapan görevliler hakkında şimdiye kadar Bakanlığınıza ulaşan şikâyetler nasıl değerlendirilmiş veya değerlendirilmektedir? Şimdiye kadar kaç sorumlu hakkında nasıl bir işlem yapılmış ya da yapılmaktadır? Bakanlığınızca anılan konuda yaşanan mağduriyetlerin giderilmesine yönelik olarak ne gibi önlemler alınmış ya da alınmaktadır?”

Haber: Cafer ZENGİN

Bakmadan Geçme