DÖRDÜNCÜ'DEN AKAY'A ÇAĞRI: 'DERHAL GEREĞİNİ YAP!'

TAKİP ET >>

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'nde ithamlar, suçlamalar, şikayetler bir türlü son bulmuyor. Bir zamanlar dönemin Pancar Ekicileri Kooperatifi Vedat Ali Özışık'ın karşısına çıkan Erciyes Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü öğretim üyelerinden Mustafa Dördüncü de sosyal medya üzerinden hem eski hem de yeni yönetime yönelik açıklamalarıyla dikkat çekiyor. Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay'ın Şeker Fabrikası Yönetimi Kurulu başkanı olmadığını ironik bir dille ele alan Dördüncü, 27 Temmuz 2014 tarihli paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay değilmiş! Peki, yönetim kurulunda görevi var mı? Hayır, orada da görevi yokmuş! Basın sözcülüğü diye bir üyelik söz konusu mu? Hayır, öyle bir görev de yok yönetimin oluşumunda. Peki Başkan ne iş yapar bu yönetimde? Kayseri Şeker ile ilgili en sıhhatli bilgiler onda olması gerekmiyor mu? Onun arada çıkıp doğru bilgiler ibizlere aktarması gerekmiyor mu? Sayın Başkan sizi ne için seçtiler oraya? Neden başkanlık yapmıyorsunuz? Yoksa yaptırmıyorlar mı? Siz konuşmak istiyorsunuz da, bizlere doğru ve sıhhatli bilgileri aktarmak istiyorsunuz da, birileri sizi kenara itip sus ben mi konuşacağım diyor yoksa? Oysa ki, bizler birinci ağızdan abartısız ve sıhhatli bilgiler duymak istiyoruz sizden…”

Akay'ın her fırsatta eski yönetimi suçlamasını da eleştiren Dördüncü, 29 Temmuz 2014 tarihli paylaşımında ise şu görüşleri dile getirdi: “Eski yönetimler ve yeni yönetim! Genellikle başarısız yönetimler sürekli eski yönetimleri suçlayarak başarısızlıklarına kılıf ararlar. Bir yönetim sürekli hırsız var diye yaygara yapıyor ve gereğini yapmıyorsa ya kendisi hırsızdır vey hırsız adayıdır. Gereğini yaptın ve adli mercilere devreye girdiyse ve sen hala dedikdusunu yapıyorsan yargaya müdahale ediyorsun demektir. Yeni yönetime düşen; gereğini yapmak, susmak, yargıyı izlemek ve önüne bakıp bayrağı daha ileri götürmek olmalıdır.”

Akay'ı direksiyonun başında olmasına rağmen iş üretmediğini öne süren Dördüncü, yine 29 Temmuz 2014 tarihli paylaşımında ise şu görüşleri takipçileriyle paylaştı: “Hem direksiyon başındasın hem sürekli geriye bakıyorsan geri geri gidiyorsun demektir. Eskiler hatalı mı diyorsun? Eskiler yolsuzluk mu yaptı diyorsun? Demeyeceksin, bunları dillendirmeyeceksin derhal gereğini yapıp suç duyurusunda bulunacaksın, sonrasında yargıya yön vermeye kalkışmadan izleyeceksin. Adaletin kestiği parmak acımaz. Sana düşen mi? Sen direksiyonunun başında isen ki öylesin; sürekli öncekiler arabayı devirecekmiş diyerek, kaza mahallinde dolaşmayı bırak ve arabayı düzlüğe çıkartmaya bak. Bunun için de geriye değil daima ileri bakman gerektiğini unutma! Bugüne kadar hiçbir şoför geriye bakım ileri doğru gidememiştir.”

Haber : Nejdet KALA

Bakmadan Geçme