Dikkat! Kayseri'de o bölge 'yasak bölge' ilan edildi

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde bulunan Aladağlar ile ilgili dikkat çeken karar. Alınan yasak kararı ile birlikte bundan sonraki süreçte ne olacak? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

TAKİP ET >>

Kayseri'nin Yahyalı ilçesine bağlı Aladağlar bllgesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Yapılan toplantı sonrası asak kararı çıktı.

Alınan yeni kararı İlçe Kaymakamı Mehmet Kaya açıkladı. Kaya bölgede alınan yasak kararı ile ilgili olarak konuştu.

Kaymakamlık binasında yapılan toplantı sonrasında 2024 yılına yönelik olarak yasak bölge kararı alındığını dile getirildi.

Yahyalı İlçe Kaymakamı Mehmet Kaya'nın başkanlığında ilçe av komisyonu üyelerinin katılımıyla ilçe av komisyonu toplantısı yapıldı.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada Kaymakam Mehmet Kaya, "2024 yılı için Aladağlar Genel Avlağını ava yasak bölge ilan ediyoruz. Alınan kararların hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Aladağlar'ın 54 bin 524 hektarlık bölümü 1995 yılında Milli Park ilan edildi. Kayseri il sınırları içerisinde kalan bölümü 31.358 hektardır. Alan büyüklüğü itibariyle ülkemizin en büyük milli parkları arasındadır.



Bölgede yaban keçisi, vaşak sansar, su samuru, tilki, kurt ve yaban domuzu gibi hayvanlara ve kuş türü olarak ur kekliği, kınalı keklik, kartal, doğan, şahin, karga gibi kuşlar ile birlikte küçük kuş türleri de bulunmaktadır. Saha içerisinde yaban keçisi ve ur kekliği yaban hayatı koruma sahası da bulunuyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme