'DİK DUR EĞİLME' EYLEMİ İLE İLGİLİ ŞOK SES KAYDI!

TAKİP ET >>

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Özsoy, bazı sivil toplum örgütlerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek amacıyla bir süre önce gerçekleştirdikleri, “Dik dur eğilme Kayseri seninle” eylemi ile ilgili olarak, “Bazı İmam Hatip öğrencileri, zorla eyleme katılmaları için okul idarecilerince ‘yoklama alacağız' diye tehdit edilmişler” iddialarını yineledi. Milli Eğitim Müdürünün iddiaların gerçek olmadığını açıklamasının ardından Özsoy, bu kez de bir velinin şikâyetinin yer aldığı ses kaydı ile ilgili hazırlanan videoyu paylaştı ve “Milli Eğitim Müdürü bu videoyu izlemek zorundadır” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Özsoy'un, “İyilik ve Kardeşlik Platformu” adı altında bir araya gelen bazı STK'ların gerçekleştirdiği ve basın açıklamasını da İmam Hatip Mezunları Derneği (KİMDER) Başkanı Seyit Halil Yüzgeç'in yaptığı, “Başbakan'a destek” eylemi ile ilgili ortaya attığı iddialarla ilgili tartışmalar sürüyor.

“ÖĞRENCİLER EYLEME DEĞİL

SARIKAMIŞ ETKİNLİĞİNE KATILDI”

Özsoy'un, bazı okul idarecilerinin, öğrencilere ve öğretmeleri eyleme katılmayı “zorunlu tuttuğuna” yönelik iddialarına cevap veren Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, konuyla ilgili yaptıkları araştırma neticesinde bahsi geçen okulların öğrencilerinin aynı gün gerçekleştirilen Sarıkamış Şehitleri'ni anma yürüyüşüne katıldıklarını ve konuyla ilgili kamera kayıtlarının da olduğunu belirterek, “Öğrenciler Dik Dur Eğilme Kayseri Seninle eylemine katılmamışlardır. Eylem saatinde Erciyes Kayak Merkezinde yapılan Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşünde bulunduklarına dair kamera görüntüleri ve fotoğraf görüntüleri ile sabit olup, olayla ilgili eyleme hiçbir katılım söz konusu değildir” şeklinde açıklama yapmıştı. İddialarının peşini bırakmayan MHP'li Özsoy, bu kez de sosyal paylaşım sitesi olan facebook'tan konuyla ilgili bir velinin şikâyetinin yer aldığı ses kaydına yer verdi.

“HIRSIZLIK VE YOLSUZLUK ZİNCİRİNE ‘İŞGÜZAR' BİR

ADIMLA ÖĞRENCİLERİ DÂHİL ETTİĞİNİZİ TESPİT ETTİK”

“Kayseri Milli Eğitim Müdürü bu videoyu izlemek zorundadır” diyen Özsoy, “Okul idarecilerinin çocuklara eyleme katılmaları yönünde çağrıda bulunduklarını ve yoklama ile tehdit ettikleri” yönündeki iddiasını yeniledi. Özsoy, “Kayseri Milli Eğitim Müdürü, bizim bunca işimiz arasında boş konuşmadığımızı bilmelidir. Hele desteksiz herhangi bir söz söylemeyeceğimizi anlamalıdır. Velilerden bize gelen ciddi şikâyetler üzerine Hırsızlık ve Yolsuzluk Zincirine ‘işgüzar' bir adımla öğrencileri dâhil ettiğinizi tespit ettik. Sizin göreviniz olayın üstünü örtmek değil, ciddi bir şekilde soruşturmak ve görevi kötüye kullananları ortaya çıkarmaktır” çağrısında da bulundu.

“MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BU VİDEOYU İZLEMEK ZORUNDADIR”

Diğer yandan konuyla ilgili olarak bir veliye ait olduğu ifade edilen ve Özsoy tarafından sosyal medyada paylaşılan ses kaydının yer aldığı videoda da şu ifadeler yer alıyor: “Ben göndermedim. Yoklama zorunluluğu ile yapmışlar. Aradım ben göndermedim diye söyledim. Hocam yoklama yapacağız demiş. Öyle Çocukları zoraki. Yoklama yapmamışlar gelsinler diye yapmışlar. Çoluk çocuğu kullanıyorlar. Orası Anadolu İmam hatip. Normal imam hatipte çok. Müdürler konuşma yapıyorlar ya. Cuma günü İstiklal Marşı'nın okunduğu sırada. İşte Pazar günü şu saatte şey var demiş. Gelin demiş. Yoklama yapılacak demiş. Bana söyledi ama ben göndermedim”

Bakmadan Geçme