'DEVLETİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ'

TAKİP ET >>

MAZLUMDER Şube Başkanı Ahmet Taş, 12 Eylül davasında Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'ya müebbet hapis cezası verilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, 'Yargılamayı ve verilen cezayı insan hakları ve adalet adına olumlu buluyoruz” dedi.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “12 Eylül 1980 kanlı darbesini yapan 50'si idam kararıyla olmak üzere 1250'ye yakın kişinin ölümüne 1.5 milyondan fazla insanın fişlenmesine, yüz binlerce insanın sorgulanmasına, on binlerce insanın işinden atılmasına ve vatandaşlıktan çıkarılmasına, on binlerce insanın da Mamak ve Diyarbakır ceza evlerinde yıllarca işkence görmesine sebep olan darbeciler yakalarını adaletten kurtaramadılar” ifadelerine yer veren Taş, şunları söyledi: “Darbenin hayatta kalan sanıklarından Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ve kuvvet komutanlarından Tahsin Şahinkaya, Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde uzun süren yargılamanın sonunda millete yaptıkları zulmün karşılığı olarak müebbet hapse mahkum edildiler, rütbeleri sökülerek er statüsüne indirildiler. MAZLUMDER olarak, yargılanmaları için yıllarca mücadele verip suç duyurusunda bulunduğumuz eli kanlı darbecilerin daha fazla cezayı hak etmelerine rağmen! yapılan yargılamayı ve verilen cezayı insan hakları ve adalet adına olumlu buluyor ama yeterli değil diyor, 12 Eylül 1980 kanlı darbesinin tüm mağdurlarına, ölenlerin mirasçılarına tazminat ödenerek itibarlarının iade edilmesini bekliyor, böyle olursa acıların dineceğini adaletin yerini bulacağını düşünüyoruz”

“ÇİN ZULMÜNÜN DE AYYUKA ÇIKTI”

Diğer yandan Taş, açıklamasında, Çin zulmünün de ayyuka çıktığını belirterek, Doğu Türkistan sorununa dikkat çekti. Taş, “Çin Halk Cumhuriyetinin Doğu Türkistan'da ki soykırım ve asimilasyon zulmü dünyaya meydan okuyarak devam ediyor. Son günlerde kamuoyuna yansıyan bilgilere göre 20 Uygur, olaylara karıştığı gerekçesiyle idam edildi. Tüm bu baskılarda Çin hükümetinin amacının anavatanları Doğu Türkistan'da Müslüman'ca yaşamak isteyen Uygurları asimile ederek sindirmek ve Doğu Türkistan'ı Uygurlardan arındırılmış bir Çin Ülkesi haline getirmek olarak anlaşılmaktadır.

MAZLUMDER olarak, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Doğu Türkistan'da uyguladığı insanlık onuruna yakışmayan uluslar arası hukuku hiçe sayan, bir toplumu kendi ülkesinde yok etmeye yönelik zulmünü insanlık adına, insan hakları adına şiddetle kınıyor, olayın daha ileri boyutlara varmaması için İslam İşbirliği Teşkilatını, Birleşmiş Milletleri, Uluslar arası insan hakları örgütlerini ve Türkiye Cumhuriyeti devletini göreve davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme