DEVLET GÖREVE!

TAKİP ET >>

Sindelhöyük Mahallesi'nde bir süre önce 17 yaşındaki H. T.'nin 8 yaşındaki E. S.'ye terk edilmiş bir evde tecavüz ettiği iddia edilmişti. Olayın ardından yapılan inceleme sonrasında tutuklanan H.T. Ankara Çocuk Islahevine gönderilmişti. MHP Kadın Kolları Başkanı Serap Şule Kalın ve beraberindeki Kadın Kolları üyeleri, mağdur kızı ve aileyi ziyaret ederek, destek verdi.

Develi, Sindelhöyük Mahallesi'nde 8 yaşındaki bir kıza tecavüz olayının yankıları sürüyor. Tecavüz mağduru olduğu ifade edilen kızın annesinin olayı fark etmesinin ardından polise başvurması ile birlikte ortaya çıkan olayın ardından polis soruşturmayı sürdürüyor. Hastanede tedavi altında olan kızı ve ailesini ziyaret eden MHP İl Kadın Kolları Başkanı Serap Şule Kalın ve beraberindekiler, aileye destek oldu.

“EN AĞIR CEZA VERİLMELİ”

Ziyaretle ilgili olarak açıklama yapan Kalın, “Ziyaret sırasında aileyi dinledik ve yanlarında olduğumuzu söyledik. Elimizden gelen desteği aileye vereceğimizi dile getirdik. Anne yaşadıklarından duydukları üzüntünün tarif edilemez bir boyutta olduğunu, kendisinin de kızını hiç ihmal eden bir anne olmadığını belirtti. Anne, suçlunun en ağır cezayı almasını istiyor” dedi.

Annenin, kızının tedavisinin halen devam ettiğini söylediğini ifade eden Kalın, aynı zamanda anne ve babanın da, Başhekimlik ile görüşerek, psikolojik yardım talebinde bulunduğunu kaydetti.

“DEVLETİN İLGİLİ BİRİMLERİ GÖREVE”

Ailenin verdikleri destekten dolayı kendilerine teşekkür de ettiğini belirten Kalın, şunları söyledi: “Aile yaşanan olayın ardından Develi'de de bundan sonraki süreçte yaşamayı düşünmüyor. Artık bu üzücü olayın sonrasında orada yaşamalarının çok zor olduğunu belirtiyor. Bu nedenle biz de buradan devletin yetkili birimlerini göreve davet ediyoruz. Bu aileye gereken destek verilmelidir. Biz elimizden geldiğinde ailenin maddi, manevi ve hukuksal destek olarak yanındayız ancak başta Aile Bakanlığı olmak üzere Devlet'in ilgili birimleri de bu konuya karşı seferber olmalıdır. Umuyoruz, bu aile Devlet tarafından sahipsiz bırakılmayacaktır.”

“Yaşanan olayın üzüntüsünü bende bir anne olarak derinden hissediyorum” diyen Kalın, “Bu olayın takipçisi olacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

“BİZ LAFA DEĞİL İCRAATA BAKARIZ”

AKP iktidarı ile birlikte toplumda kadına yönelik tecavüz, şiddet gibi olayların da arttığını ifade eden Kalın, bu acı tablonun rakamsal verilerle de gün yüzüne çıktığını söyledi. Kalın, “AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılında Adalet Bakanlığı istatistiklerine göre, ülkemizde öldürülen kadın sayısı 66, 2003'te bu rakam 83'e, 2004'te 164'e, 2005'te 317'ye, 2006'da 663'e, 2007'de 1011'e yükselmiş. Yani kadına yönelik şiddetle birlikte kadın cinayetleri de sistematik olarak artış gösteriyor. Ancak ne yazık ki, bu ülkeyi 13 yıldır yönetenler, bu acı tablo karşısında göstermelik açıklamalardan öteye gidemiyor gerekli önlemleri almıyor. Bu nedenle biz de MHP Kadın Kolları üyeleri olarak, bu acı tablo karşısında gerekli çalışmaları yapmayan AKP iktidarının temsilcilerinin diliyle, onlara sesleniyor, ‘Biz lafa değil icraata bakarız' diyor ve ülkeyi bu konuda da getirdikleri duruma dikkat çekiyoruz” şeklinde konuştu. Diğer yandan Develi'de, Cumartesi günü yaşanan bu olaya tepki için yürüyüş eylemi yapılacağı da ileri sürüldü.

Haber: Güler Ruhsar AKTAŞ

Bakmadan Geçme