Darbeye tişörtlü tepki

15 Temmuz Darbe girişimine toplumun değişik kesimlerinin tepkisi sürüyor.

TAKİP ET >>

15 Temmuz Darbe girişimine toplumun değişik kesimlerinin tepkisi sürüyor. Bu konuda en ilginç tepkilerden biriside Mahsus Mahal Çay ve sohbet evi ortaklarından Emeç Aksoy Parlak ve çalışanlarından geldi. Üzerlerine giydikleri tişört ile darbe girişimini protesto eden çalışanlar “çay sattık kahve sattık ama vatan satmadık” yazılı tişörtleriyle servis yaparak darbe girişimini protesto ettiler.

15 Temmuz Darbe girişimine toplumun değişik kesimlerinden tepkiler gelmeye devam ediyor. Bu konuda bir girişimde Mahsus Mahal Çay ve sohbet evi işletmecilerinden geldi. İşletmeleri hakkında Haber Merkezimize bilgi veren Ortaklardan Emeç Aksoy Parlak Mahsus Mahal Çay ve sohbet evinde yaklaşık 2 aydır hizmet verdiklerini belirterek : “Kayseri ‘de böyle samimi bir ortama insanların ihtiyacı olduğunu düşünürken işletmemizin fikri İstanbul'da Derviş Baba isimli bir mekanı ziyaretimizden çıktı. Oranın duvarlarında Anadolu erenlerinin,12 İmamların, fotoğrafları var uhrevi bir ortamdı. Sosyal sorumluluk adı altında hizmet veren masaların dip dibe olduğu bir ortamdı. Türk Kahvesi 50 liraydı mesela kahvenin ederi 50 TL değil ama buradan alınan para herhangi bir akıl karışıklığına sebebiyet vermeden Çocuk Esirgeme kurumlarına, Lösev'e ve yardım kuruluşlarına dağıtılarak sosyal sorumluluğa da katkıda bulunuluyordu. Biz o parayı ödedik ama mutlu bir şekilde ayrıldık ve dedik ki Kayseri'de bu konsepti uygulamaya karar verdik.”dedi.

Emeç Aksoy Parlak çay ve sohbet evimizde çeşitli sosyal sorumluluk projeleri de yürütüyoruz bunlardan ilki kitap kampanyası dedi. Parlak: “ Geçen ay çay iç kitap al kampanyası başlatmıştık. Kampanya da Bine yakın kitap dağıttık. Alanlar zaten başka kitap getiriyor. Ve kitap okumasına insanların katkıda bulunuyoruz. Biz hepimiz üniversite öğrencisiyiz, burada çalışanlar buranın aynı zamanda ortağı. Bizim için emek en özel şey emek neyse herkes karşılığını alsın. Konum itibariyle belediye işçileri, çevre esnafı geliyor, mahalledeki beton binaların arasında küçük samimi bir vaha oluşturmaya çabaladık. Bundan sonrası içinde sosyal sorumluluk projelerimiz olacak. Ahlaksal anlamda ticaret kötü hale geldi. Eskiden olan ahilik geleneğini canlandırıp herkesin kendi rızkını nasibince kazansın diye bir ağ oluşturuyoruz. Bizim belirli bir cironun üzerinde gelir olduğunda kendi aramızda paylaşıyoruz yatırmıyoruz, kazan/ kazan ilkesini harekete geçirmiş oluyoruz. Hayvan barınakları ile ilgili projemiz var. Yemeklerden kalan artıkları kutularda muhafaza edip hayvan barınaklarına ulaştırıp , oradaki hayvanların bundan faydalanmasını yemeklerin de çöpe gitmek yerine hayvanlara faydasının olmasını sağlamayı planlıyoruz.”ifadelerini kullandı.

Son olarak 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe kalkışmasına tepki amacıyla “Çay sattık, kahve sattık ama vatan satmadık” yazılı tişörtleriyle servis yaptıklarını bu uygulamada ticari amaç gütmediklerini belirterek şunları söyledi: “Darbe konusunda bizim bastırdığımız tişörtler vardı. Burada çay servisi yapan arkadaşlar giydiler. “ Çay sattık, kahve sattık ama vatan satmadık” yazıyordu o tişörtlerin üzerinde. Bunu açıkçası ticari bir reklam kampanyası olarak görmeden yaptık. Biz vergimizi öderken, okulumuzu okurken, vatanımız için ne yapabiliriz diye hareket eden gençleriz. Tepkimizi bir şekilde paylaşmak istedik, burayı bırakıp meydana nöbete gidemedik belki ama biz de tepkimizi, öfkemizi bu şekilde dışa vurduk. İlginin ötesinde olumlu tepkiler aldık. Bu toplumsal bir refleks olmalı, darbe kötü bir şey ve ülkemiz bu durumları yaşamasın diye bu konsepti oluşturduk. Tüm Kayserili vatandaşlarımızı Mahsus Mahal Çay evimizdeki samimi ortamımızda çay içmeye bekliyoruz.”

HABER/ FOTOĞRAF: Güler Ruhsar AKTAŞ

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme