DAR ALAN'DA KISA PASLAŞMA!

TAKİP ET >>

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin esnaf odaları temsilcilerine verdiği yemek tartışmaları da beraberinde getirdi. İddialara göre, Mayıs ayındaki birlik seçimlerine hazırlanan Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, seçimlerde karşısına liste çıkarması beklenen 10'a yakın oda başkanını yemeğe davet edilmesini istemedi. Bu duruma tepki gösteren bazı oda başkanları ise adı birlik olan bir oluşumun esnaf arasında ayrımcılık yapmasının ahlaki olmadığını belirterek, KESOB Başkanı Mustafa Alan'ı suçladı. Diğer yandan Alan'ın bu tavrı, esnaflar arasında “Seçim öncesi dar Alan'da kısa paslaşma” olarak değerlendiriliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Mehmet Özhaseki, seçim çalışmalarına devam ediyor. Özhaseki, bu kapsamda bu kez de, Kadir Has Kongre Merkezi'nde, “Büyükşehir esnaf ile el ele” adı altında düzenlenen toplantıda esnaf odalarının temsilcileri ile bir araya geldi.

Yemekli toplantıya, AKP İl Başkanı Ömer Dengiz'in yanısıra Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkan adayı Mustafa Çelik, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Mustafa Alan ile oda başkanları ve esnaflar katıldı.

Esnaflara seslenen ve destek isteyen Başkan Özhaseki, şehri deprem riski nedeniyle doğuya götürdüklerini ifade etti. Özhaseki, yeni çevreyolun etrafına esnaf siteleri yapmayı düşündüklerini belirterek, 'Büyük esnaf siteleri orada olacak. Çevre yol yanında olduğu için ulaşım kolay sağlanacak. Siteler iki kattan fazla olmayacağı için zemin de çok müsait' dedi. Eski Sanayi Dönüşüm Projesi hakkında da esnafa bilgi veren Özhaseki, değişime herkesin ayak uydurması gerektiğini vurguladı.

Özhaseki, 'Esnaf arkadaşlarımızın dükkânlarının büyümesi lazım. Yeni açacağımız site yerlerinden vereceğimiz dükkânlar ve imalat yerleri şimdiki iş yerlerinden en az üç dört misli büyük olacak' diye konuştu.

Toplantıda konuşan KESOB Başkanı Mustafa Alan ise belediye başkanlarına yaptıkları hizmetler için teşekkür etti ve Özhaseki'ye teşekkür plaketi verdi.

ALAN'A ESNAF TEPKİSİ

Diğer yandan toplantı bazı tartışmaları da beraberinde getirdi.

İddialara göre, Mayıs ayındaki birlik seçimlerine hazırlanan Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, seçimlerde karşısına liste çıkarması beklenen 10'a yakın “muhalif” diye nitelendirdiği oda başkanını yemeğe davet edilmesini istemedi. Bu duruma tepki gösteren bazı oda başkanları ise adı “birlik” olan bir oluşumun yönetiminin, esnaf arasında ayrımcılık yapmasının ahlaki olmadığını belirtti.

“BU DURUMDAN ÖZHASEKİ'NİN HABERİ VAR MI?”

KESOB Başkanı Mustafa Alan'ın belediyenin daveti üzerine kendine göre davet listesi hazırlayıp, AKP adaylarına “şirin görünmek için” esnafı böldüğünü öne süren oda başkanları, Alan'ı suçladı. Esnaf temsilcileri, aynı zamanda ortaya çıkan bu tablodan Başkan Özhaseki ile Melikgazi Belediye Başkanı ve adayı Memduh Büyükkılıç'ın “haberinin olup olmadığı?” yönündeki sorusunun yanıtını da merak ediyor.

Diğer yandan 10'a yakın esnaf odası ve üyelerinin tepkisini çeken Alan'ın bu tavrı, esnaflar arasında “Seçim öncesi dar Alan'da kısa paslaşma” olarak yorumlandı.

Bakmadan Geçme