Çürümeye terk edilen o projeyi ve durakları Meclis gündemine taşıdı...
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, yılan hikayesine dönen ve milyonlar harcanarak yapılan durakları bakımsızlıktan çürümeye terk edilmiş olan 'Banliyö Hattı Projesini' gündeme taşıyarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan bilgi istedi.
“Kayserili işsiz ve aşsız gezerken şehrin paraları popülist ve günü kurtarmaya yönelik projelere kullanılmıştır” diyen Milletvekili Dursun Ataş, “Proje askıya mı alındı? Çürümeye terk edilen durakların akıbeti hakkında bir düşünce veya çalışma var mı? Kamu zararı varsa, bu konuda sorumlular hakkında işlem yapılmış mıdır?” diye sordu ve Bakan'dan cevap istedi.
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri'nin sorunlarını Meclis gündemine taşımaya ve çözüm çağrısı yapmaya devam ediyor. Ataş, bu kez de kentte yılan hikayesine dönen ‘Banliyö Hattı Projesini' Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na sordu. Bakan'ın cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına soru önergesi veren Ataş, çürümeye terk edilmiş Banliyö duraklarını hatırlattı. Projenin diğer bazı projeler gibi seçim yatırımı olarak kullanıldığını ve seçim sonrası kaderine terk edildiğine dikkat çeken Ataş, “Kayserili işsiz ve aşsız gezerken şehrin paraları popülist ve günü kurtarmaya yönelik projelere kullanılmıştır” diye konuştu.
'7 YIL GEÇTİ DİĞER ÖNEMLİ PROJELER GİBİ VAATLER HEP SÖZDE KALDI'
“Kayseri, iktidar tarafından yıllardır söz verilen ama bir türlü hayata geçirilmeyen ulaşım konusundaki projelerin akıbetini merak ediyor, gerçekleşmesini bekliyor” diyen Ataş, “ Kayseri için son derece önemli olan ve şehrimize değer katacak Hızlı Tren, Tramvay Hatları, Lojistik Köy, Havaalanı ve Ankara-Niğde Otobanına Bağlanma gibi dev ulaşım projeleri, her seçim döneminde gündeme geliyor, ancak seçim bitince konuşulmuyor. Seçim döneminde sıkça konuşulan ve unutulan bu projelerden biri de Banliyö Hattı Projesi'dir. Kayseri Banliyö Hattı Projesi, 2014 senesinde dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından gündeme getirmiş, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile DDY Genel Müdürlüğü arasında anlaşma yapıldığı beyan edilmiştir. 130 kilometrelik bu projeye göre kentin batısındaki Yeşilhisar ile doğusundaki Sarıoğlan ilçeleri arasında banliyö treni seferleri düzenlenecek, bu sayede hem kırsaldan kente göçün önüne geçilmiş, hem de yapılacak seferlerden söz konusu güzergâhta bulunan Kayseri ve İncesu Organize Sanayi bölgeleri de yararlanacaktı. Ama olmadı, yapılmadı; açıklamanın üzerinden 7 yıl geçti diğer önemli projeler gibi vaatler hep sözde kaldı” şeklinde konuştu.
'MİLYONLAR HARCANARAK BİRÇOK NOKTAYA KONULAN BANLİYÖ TREN DURUKLARININ DURUMU İÇLER ACISI'
Milyonlarca lira harcanarak durakların yapıldığını, ancak o durakların da çürümeye terk edildiğini belirten İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Dönemin ilgilileri tarafından 2018 senesinde bitirileceği beyan edilen projeye başlamadan, milyonlar harcanarak duraklar yapılmaya başlandı. 2016 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından durak ihalesine çıkıldı ve bazı bölgelerin durakları yapıldı. Şimdi ise birçok noktaya konulan banliyö tren durukları içler acısı, bakımsız ve çürümeye terk edilmiş durumda. Bu önemli projede seçim zamanı Kayserililerin oylarını almak için kullanılmış ve Kayseri'nin diğer önemli projeleri gibi kaderine terk edilmiştir. Kayserili işsiz ve aşsız gezerken şehrin paraları popülist ve günü kurtarmaya yönelik projelere kullanılmıştır” dedi.
'ÇÜRÜMEYE TERK EDİLEN DURAKLARIN AKIBETİ HAKKINDA BİR DÜŞÜNCE VEYA ÇALIŞMA VAR MIDIR?'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan yılan hikayesine dönen ve kaderine terk edilen projenin durumu hakkında bilgi isteyen Milletvekili Dursun Ataş, şu sorularına yanıt istedi: Kayseri Banliyö Hattı Projesi hangi aşamadadır? Proje ne zaman tamamlanıp, hayata geçirilecektir? Projede bir gecikme yaşanmış mıdır? Yaşanmışsa sebepleri nelerdir? Proje askıya alınmış mıdır? Proje askıya alınmışsa sebepleri nelerdir? Projenin devam etmesine yönelik bir çalışma var mıdır? Proje kapsamında ne kadar harcama yapılmıştır? Projenin gecikmesinden ve kullanılmayan durakların yapılmasından dolayı bir kamu zararı oluşmuş mudur? Oluşmuşsa, sorumluları hakkında herhangi bir işlem yapılacak mıdır? Çürümeye terk edilen durakların akıbeti hakkında bir düşünce veya çalışma var mıdır?
Yapılan, ancak yıllardır atıl haldeki banliyö durakları bir süre önce objektiflere böyle yansımıştı...