'Çocuklar heder olmasın'

Sarız ilçesi Yeşilkent mahallesinde bulunan Şehit Osman Börklüoğlu ilköğretim okulu öğrencileri okullarına kavuşmayı bekliyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET >>

Sarız ilçesi Yeşilkent mahallesinde bulunan Şehit Osman Börklüoğlu ilköğretim okulu öğrencileri okullarına kavuşmayı bekliyor.

Mahallede bulunan ilkokulun 6 Şubat'ta yaşanan depremlerde hasar aldığı ve 7 aydır onarılmadığı biliniyor. Mahalleli ilkokul çağında olan çocukların taşımalı eğitim ile gidiş dönüş 50 kilometre uzaklıktaki okula gitmesini istemiyor. Mahalle halkı Haber Merkezimize ulaşarak okulun onarılmasını ve çocuklarının gözlerinin önünde okumasını istiyor.

Mahallelinin çağrısı: "6 Şubat depreminde hasar alan ağır hasarlı okulumuzun yerine vatandaşın kendi imkanlarıyla tadilatını yaptığı Dadaloğlu Lisesi'nin eğitime açılmasını istiyoruz. Çocuklarımızı taşımalı eğitimle Sarız'a gitmeye ikna edemiyoruz. 6-7 yaşındaki çocukları günlük gidiş dönüş 50 kilometre yola göndermek istemiyoruz."Mahalle sakinlerinin açıklamaları ise şu şekilde:

"Buradan değerli yetkililere seslenmek istiyorum. Yeşilkent mahallesinde bulunan Şehit Osman Börklüoğlu ilköğretim okulu 2023/2024 eğitim öğretim yılına maalesef başlayamadı. Bunun sebebi de depremde ağır hasar alan okulumuz kapandı. Yerine alternatif olarak biz vatandaşın kendi imkanları ile tadilatını yaptığı eski Yeşilkent Dadaloğlu lisesini faaliyete geçirmek için biz vatandaş olarak elimizden gelen her şeyi yaptık fakat il milli eğitim müdürlüğü firmaların Yeşilkent uzak olduğundan dolayı ihaleye girmeye sıcak bakmadığı için ihalenin ertelendiğini söylediler. Ufak tefek işler var burada çok büyük işler yok. Bizim çocuklarımız günlük 50 km toplamda yol yapmak zorunda. Bu nasıl bir vicdan? Nasıl bir merhamet duygunuz var? Biz bu küçücük çocukları karda kışta, sabahın zifiri karanlığında kaldıracağız uykudan günlük 50 km yol yapacaklar. Bu çocuklardan biz nasıl bir verim alabiliriz? Velilerimizin ve öğrencilerimizin kararı Sarız'a taşımalı eğitime gitmemek. Biz çocuklarımızı ikna edemiyoruz. Devlet büyüklerimizden, yetkililerimizden velilerim adına yardım bekliyoruz."

"El kadar çocukları uzağa nasıl gönderelim? Okulumuzu açın, bu okul açılsın."

"Bu okulun açılmaması için hiç bir neden yok. Sadece siyasi problemlerden dolayı bekletiyorlar. Söz verdiler ama sözlerinde durmuyorlar. Açılsın okulumuz."

"Gerekirse burada yaşayan halk taşın altına elini koyar. Bütün yardımı memleket olarak sağlarız. Yeter ki okulumuzu açsınlar. Açık zaten okul. Okulumuzun açılmasını istiyoruz. 7 aydır bu ihale süreci, tadilat süreci neden yapılmadı? Okullar açıldıktan sonra bu konuları dile getiriyorlar."

"Biz buradan şunu da söylüyoruz. Biz ihale felan istemiyoruz. Köylüler ile birlikte biz bunun maddi manevi giderlerini karşılarız. Çocuklarımız için her şeyi yaparız."

"Biz okulun 20 günlük gecikme ile açılabileceğini öğrendim ben milli eğitim müdürümüzden. Tamam bu 20 güne razıyız. İdare ederiz. Biz bu işin buralara geleceğini bilseydik veliler olarak biz kendi okulumuzu zaten yapardık. Beklemezdik. Bugüne kadar bekledik şimdi yapacak bir şey yok. Böyle bir dünya yok yapacak çok şey var yetkiyi bize verin biz kendi okulumuzu yapalım çocuklar eğitimine başlasın."

"Kendileri de istifa etsin."

"Rant uğruna çocuklar heder olmasın."

"Geçen sene ilçe milli eğitim müdürü geldi. Buradaki herkese söz verdi. Şartlar ne olursa olsun sizin okulunuz açılacak. Yenisi yapılmasa da lisede devam edecek denildi. Bugün verdiği sözü yerine getirmesini istiyoruz. Eğer yapamıyorsa o makamı hak eden insanlara teslim etsin."

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme