ÇİLSAL'DAN AKP'YE MUAVİYELİ GÖNDERME

TAKİP ET >>

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Çilsal, Melikgazi Belediye Başkan adayı Uğur Seten ve partinin il ve ilçe yöneticileri, Kayseri Hacı Bektaşi Veli Kültür Derneği ve Vakfı'nı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hacı Bektaşi Veli Kültür Derneği ve Vakfı Başkanı Feyzullah Keskin, tüm partilerin adaylarına kapılarının açık olduğunu söyledi.

“HERKESE KAPIMIZ AÇIK İSTEYEN GELİR PROJELERİNİ ANLATIR”

Keskin, “Bizler herhangi bir partinin arka bahçesi değiliz. Tüm partilerin adayları talep ederlerse gelirler ve üyelerimize projelerini açıklarlar. Herkese kapımız açık. Bu kapsamda derneğimize gelen CHP'nin başkan adaylarına teşekkür ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu. Daha sonra konuşan CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Çilsal ise bugün gönül dostları ile buluşmaya geldiklerini söyledi.

“İNSANLARI KANDIRANLARA KARŞI BİRLİK OLALIM”

Konuşmasında tarihten de bazı örnekler veren Çilsal Muaviye'nin döneminde yaptırdığı pilavın içine 3-5 altın attığını ve insanları çağırdığını belirterek, “O dönem ‘yahu siz ne yapıyorsunuz, Hz. Ali'nin yanından neden değilsiniz? diye soranlara ne yapalım, Ali haklı ama Muaviye'nin de pilavı tatlı' şeklinde yanıt vermişler. İşte ne yazık ki şuan da yaşadığımız bazı olaylar o dönemde yaşanan bazı olayları akla getiriyor. Çünkü memleketin hali bu. AKP hükümetinin de siyaseti bu. Adaletin ne hallerde olduğunu, kimler arasında pay edildiğini hepimiz görüyoruz. İşte bu nedenle birlik olmaya ihtiyacımız var. Ben de bu nedenle CHP'ye katıldım. Bu Hak yolunda yürürken herkesin desteğine ihtiyacım var. Tıpkı Kerbela'daki gibi Hz. Hüseyin'le birlikte yüzümüze mum yakıp, Hak'ka doğru yürüyelim. Ben yüzüme mumu tuttum, gelin birlikte yürüyelim” dedi.

“AKP SADAKA TOPLUMU OLUŞTURMAK İSTİYOR'

“Bu seçimde bana kucak açan CHP'ye teşekkür ediyorum” diyen Çilsal, şunları söyledi: “Gelin insanları kandıranları, sadaka toplumu oluşturmaya çalışanlara karşı duralım. Birlik olup, mücadele edelim. Hepimiz çile çekmiş insanlarız. Bu çilelerden dermanlar ürettik. Ama gelinen noktada artık bu ülkenin sosyal demokrat bir iktidara ihtiyacı var. Ankara'da Cumhuriyet'in yeniden inşası için buluşalım ve bu ışığı ilk Kayseri'den yakalım. Memleketin kindar değil, gönül dostu, insanlara ihtiyacı var. Biz de bu anlayışla gönül dostu nesiller yetiştirmenin gayretinde olacağız. Eğer bir yanlışımız varsa ve olursa bunu her zaman ama yüzümüze söyleyin. Çünkü bizler tıpkı sizler gibi gönlü geniş insanlarız”

“DEĞERLERİMİZE TECAVÜZ EDİLMİŞ DURUMDA”

CHP Melikgazi Belediye Başkan adayı Uğur Seten de konuşmasında ülke gündemine yönelik değerlendirmeler de bulundu. Ülkenin kritik bir süreçten geçtiğini ifade eden Seten, “Türkiye cetvelle bölünmüş durumda. Ülke siyasal ve ekonomik işgal altında. Bu geleceğimizi etkiliyor. Dilimize, kültürümüze, inancımıza kısacası bütün değerlerimize tecavüz edilmiş durumda. Toplum ötekileştiriliyor. Bu nedenle toplumun aydınlık yüzlerine ihtiyacımız var. Bu ülkenin içinde bulunduğu durumdan kurtuluşu için CHP'nin 6 oku yeter. İçerisinde kalkınmaya yönelik her şey var. Biz bu 6 oku göğsümüze saplamış durumdayız. Bu anlayış ile halk ve Hak yolunda ilerliyoruz. Bu ülke hepimizin ve birlikte olup, ülkemize sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından CHP'nin adayları, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde seçilmeleri halinde yapacakları projeler hakkında dernek üyelerine bilgi verdi.

CHP'Lİ ADAYLARDAN KAYSERİ BAROSU ZİYARETİ

Diğer yandan CHP Kayseri Büyükşehir Belediye başkan adayı Osman Çilsal, Kocasinan Belediye Başkan adayı Mustafa Yıldız ve Melikgazi Belediye Başkan adayı Uğur Seten ile partililer, Baro Başkanı Fevzi Konaç'ı da makamında ziyaret etti.

“AKP KARANLIĞINA KARŞI AYDINLIĞI GÜNEŞİ KAYSERİ'DEN DOĞACAK”

Ziyarette konuşan CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Çilsal, “Seçim çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Tam Demokrasiyi, Cumhuriyet Halk Partisi'nden Türkiye'ye tekrar yayacağız. AKP karanlığını el birliği ile ortadan kaldırıp, aydınlık günlerin güneşinin Kayseri'den yeniden doğacağına inanıyorum” dedi. Belediye başkanlığı makamını, halkın sorunlarını halkla ve belediye meclis üyeleriyle ortaklaşa çözecekleri bir yer haline getireceklerini ifade eden Çilsal “Kendimize ilke edindiğimiz şeffaf yönetim anlayışını her alanda uygulayacağız. Kapılarımız halkımıza sonuna kadar açık olacağı gibi halkı ilgilendiren konularda alınacak olan kararları da halkla birlikte alacağız.” şeklinde konuştu. Baro Başkanı Konaç da öncelikle ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm adaylara seçim sürecinde başarılar diledi.

Haber: Cafer ZENGİN

Bakmadan Geçme