CHP milletvekili Arık şikayetinden vazgeçti, O saldırgan serbest kaldı

TAKİP ET >>

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'a, referandum çalışmaları kapsamında partisinin ilçe yöneticileriyle birlikte bıçakla saldıran akvaryumcu Abdullah A. serbest kaldı. Kayseri'de bugün görülen davada Arık, saldırganın ailesinin mağdur olmaması için şikayetinden vazgeçti.

Kayseri'nin Talas ilçesi Kiçiköy Mahallesi'nde 6 Nisan'da partilileri ile birlikte referandum için esnaf ziyaretleri gerçekleştiren CHP Milletvekili Çetin Arık, bir akvaryumcunun dükkanını da ziyaret etti. Dükkanına girdiği akvaryumcu 43 yaşındaki Abdullah A. milletvekiline tepki gösterip, ardından elindeki komando bıçağıyla Arık ve yanındaki partililerine saldırı girişiminde bulunduğu ifade edildi. Olayın ardından partililer tarafından etkisiz hale getirilen saldırgan, olay yerine gelen polise teslim edildi. Saldırgandan şikâyetçi olan Milletvekili Çetin Arık ve partililer, Talas İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde olayla ilgili ifade verdi. Saldırgan olayın ertesi günü savcıya verdiği ifadenin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı ve 'silahla tehdit' ve 'hakaret' suçlarından tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Yaşanan bu olayın ardından saldırgan Kayseri 10'nuncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün 10.00'da hakim karşısına çıktı.
DURUŞMAYA SEGBİS İLE KATILDI
Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılan Abdullah A. savunmasında pişman olduğunu belirterek, CHP Milletvekili Çetin Arık ve partililerinden özür diledi. CHP Milletvekili Çetin Arık'ın avukatı ve aynı zamanda CHP Melikgazi İlçe Başkanı olan Avukat İbrahim Kaan ise Milletvekili Çetin Arık'ın şikayetinden vazgeçtiğini söyledi. Arık'ın, saldırganın ailesinin mağdur olduğunu ve daha fazla mağdur olmamaları için şikayetinden vazgeçtiği belirtildi. Akvaryumcu Abdullah A.'nın mahkemede oğlunun eğitimi nedeniyle iş yerine bakamadığını, bu nedenle dükkanın da kapalı olduğunu hem iş yerindeki hayvanların hem de ailesinin mağdur olduğunu belirttiği ifade edildi. CHP Milletvekili Arık'ın şikayetinden vazgeçmesinin ardından saldırgan Abdullah A. tutuklu bulunduğu Kayseri Cezaevinde daha sonra serbest bırakıldığı dile getirildi.

Haber: Cafer ZENGİN

Bakmadan Geçme