CHP Kayseri il yönetimi oy birliğiyle görevden alınmış!

Kongre kararının alındığı CHP'de olağanüstü gelişmeler yaşanıyor. Parti'de, ilçe ve il kongreleri merakla beklenirken, dikkat çeken bir gelişme yaşandı ve Merkez Yönetim Kurulu kararıyla il yönetim görevden alındı. Kararda Adil Demir'in istifası sonrası Özkan'ın il yönetim kurulu kararıyla başkan seçilmesine yönelik 'uygun değil' ibaresinin yer aldı. Detaylar Kayseri Haber bülteninde. İşte kararın ayrıntıları...

TAKİP ET >>

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl yönetimi görevden alındı. Kongre kararının alındığı CHP'de olağanüstü gelişmeler yaşanıyor. Parti'de, ilçe ve il kongreleri merakla beklenirken, dikkat çeken bir gelişme yaşandı ve Merkez Yönetim Kurulu kararıyla il yönetim görevden alındı.
Parti genel merkezinden Genel Sekreter Neslihan Hancıoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre imzalı yazıda kararın 5 Temmuz 2023 tarihli Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında alındığı belirtildi.

Seçim sonrası Adil Demir'in istifasıyla boşalan İl Başkanlığı koltuğuna yönetim kurulu kararıyla Zeki Özkan'ın seçildiğinin hatırlatıldığı yazıda, alınan yönetim kurulu kararının ‘uygun olmadığına' MYK toplantısında karar verildiği ifade edildi.

CHP MYK'sının 5 Temmuz toplantısında, Kayseri İl Yönetiminin gizli oyla ve oy birliği ile görevden alındığı da ortaya çıktı.
Diğer yandan Zeki Özkan'dan boşalan İl Başkanlığı görevine ise eski Başkan Feyzullah Keskin'in parti genel merkezi tarafından atandığı da ifade edildi. Keskin'in görevi Özkan'dan devraldıktan sonra yönetimini oluşturup, kısa zaman içerisinde çalışmalarına başlaması bekleniyor.
PARTİYİ KONGRELERE KAYSERİ'DE KESKİN TAŞIYACAK
Genel Merkezin İl Başkanı olarak görevlendirdiği Keskin, CHP'yi Kayseri'de kongrelere taşıyacak. Keskin, birlik, beraberlik çağrısı yaparken, "Herkesi kucaklayacak bir yönetim anlayışı ortaya koyacaklarını" dile getirdi. Yaşanan bu yöndeki gelişmelerin ardından yapılacak ilçe ve il kongreleri sonrasında CHP'nin yeni yönetimin il ve ilçelerde nasıl şekilleneceği ise merak konusu oldu.
CHP'DE KONGRE TAKVİMİ NETLEŞTİ
CHP'de kongre takvimi de netleşti. Buna göre ülke geleninde olduğu gibi Kayseri'de de İlçe kongreleri 5 Ağustos tarihinde başlayacak, ardından gözler il kongresine çevrilecek. CHP'de il kongreleri ise 16 Eylül'den itibaren başlayacak.
İŞTE KONGRELER ÖNCESİNDE CHP KAYSERİ İL YÖNETİMİNİN GÖREVDEN ALINDIĞINA DAİR O YAZI...

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme