CHP Kayseri'de disiplin istifası!

CHP'de Melikgazi ilçe kongresinin yapılmasıyla başlayan tartışmalar il kongresiyle devam etmişti. Dikkat çeken bir istifa geldi. Avukat Mustafa Devrim Demirtaş, Melikgazi delege seçimlerinin yapılmamasına tepki göstererek, İl Disiplin Kurulu Üyeliğinden istifa etti. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

TAKİP ET >>

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) kongreler bitti ama tartışmalar bitmedi. Kayseri'de Melikgazi ilçe kongresinin yapılmamasına yönelik tepkiler sürüyor. Bu konuda tepkisini gündeme taşıyan isimlerden biri de son il kongresinde İl Disiplin Kurulu Üyeliğine de seçilen Avukat Mustafa Devrim Demirtaş oldu. Demirtaş, bu görevinden istifa ettiğini duyurdu.

AYAK OYUNLARI TEPKİSİ
Demirtaş, “Melikgazi İlçe seçimlerinin bilerek ve isteyerek yapılmadığı, ayak oyunları ile Kurultay Delegeliğinin dağıtıldığı Kongrede bilgim dışında yazılıp seçildiğim İl Disiplin Kurulu Üyeliğinden parti ahlakım gereği istifa etmiş bulunmaktayım” diye konuştu.



İSTİFA DİLEKÇESİNE NE YAZDI?
Demirtaş, istifa dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: Kayseri'nin en büyük ve Türkiye'nin 19. büyük ilçesi olan Melikgazi ilçesinde delege seçimleri yapılmaksızın İl Kongresinin yapılmak istenilmesinin, Melikgazi ilçesindeki partililer ve üyelerin demokratik haklarının ellerinden alınması ve İl Kongresinde seçilmesi muhtemel İl Başkanının meşruiyetinin de sorgulanması sonucunu doğuracağından demokrasiye olan inancımız gereğince İl Kongresi tarihinin belirlenmesine açık muhalefet şerhimizin bulunduğunu ve Melikgazi delege seçimleri ile İlçe Kongresi tamamlanmasının akabinde İl Kongresi tarihinin belirlenmesi yönünde karar alınması gerektiğini yönünde görüşlerimizi bir önceki dönem İl Yönetim toplantısında bildirmiş olmamıza rağmen İl Kongresi yapılmıştır. Gerek İl Kongresinde yaşanan ve Cumhuriyet Halk Partisine yakışmayan delege pazarlıkları gerek İl Yönetim Kurulu kararı ile görevden alınan bir ilçe başkanının Kurultay Delegesi yapılmasının İl Başkanlığı ve Kurultay Delegeliği için anlaşmalı bir kongrenin tasarlandığının açık göstergesi olması gerekse taşra ilçelerinin emeklerinin gözardı edilmesi nedenleri ile bilgim dışında listeye yazıldığımın Kongre Divan Başkanlığına İl Disiplin Kurulu Üyeliğine aday olmadığımı yazılı olarak sunmama rağmen seçilmiş olduğum İl Disiplin Kurulu Üyeliğinden gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme