CHP İl Başkanı Özer'den Çelik, Karatepe ve Özhaseki çıkışı

TAKİP ET >>

CHP İl Başkanı Ümit Özer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in terminalin taşınacağını belirtmesi ve bunun yanında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Şükrü Karatepe'nin, hayatını kaybeden CHP'li Başkan Niyazi Bahçecioğlu'ndan övgüyle bahsetmesini değerlendirdi. Özer, yapılan açıklamaları “itiraf” olarak değerlendirdi ve “Marttan sonra bahar gelecek” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Belediye Meclis toplantısında yeni terminalin taşınacağını açıkladı. Çelik'in bu yöndeki açıklamasının ardından 10 yıl önce, 15 trilyonluk kredi çekilerek yaptırılan 11 yıllık Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin taşınacağı konusu gündemde gelmişti. AK Parti cephesinde bir diğer dikkat çeken açıklama ise Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Şükrü Karatepe'den geldi. Karatepe de katıldığı Küçük Millet Meclisi toplantısında CHP'li Başkan Niyazi Bahçecioğlu'ndan övgüyle bahsetti ve “Kayseri'nin gelmiş geçmiş en saygı değer belediye başkanlarından biridir ve arkasında hiçbir tahribat bırakmamıştır' ifadelerini kullandı.

“BUNLAR İTİRAFTIR”

CHP İl Başkanı Ümit Özer de bu 2 açıklamayı bir kez daha gündeme getirdi ve “AKP'nin itirafları” değerlendirmesi yaptı. Özer, 'Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin daha 11 yıl önce yaptığı Şehirlerarası Otobüs Terminali'ni taşımaya kalkması, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanlarından Şükrü Karatepe'nin açıklamaları bu kente AKP'nin yaptığı ihanetlerin itirafıdır' dedi.

“ÇELİK, GEÇMİŞ DÖNEMİ ELEŞTİRİYOR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in sık sık kısa görev süresinde 20 yılda yapılmayanları yaptığını belirterek, geçmiş dönemi eleştirdiğini savunan Özer, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanlarından Şükrü Karatepe'nin de Özhaseki'nin yaptıklarını eleştirdiğini söyledi.

“SAYIN KARATEPE'NİN SÖZLERİ DİKKATLE TAKİP EDİLMELİ”

Özer, 'Kayseri'yi yönetenler Kayseri'nin 50 yıl sonrasını planladıklarını söylüyorlardı. Bakın milyonlarca lira harcanarak yaptırdıkları Kayseri Şehirlerarası Otobüs Terminali daha 11'inci yılında ama taşımak istiyorlar. Aslında bu konu uzunca bir süredir gündemde ama bir türlü çözüm üretemediler. Daha 11 yıl önce yaptığı Şehirlerarası Otobüs Terminali'ni taşımaya kalkması, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanlarından Şükrü Karatepe'nin açıklamaları bu kente AKP'nin yaptığı ihanetlerin itirafıdır. Sayın Karatepe'nin sözleri dikkatle takip edilmeli. Sayın Karatepe'nin buradaki eleştirdiği insan Merhum Niyazi Bahçecioğlu değil elbette zira Sayın Karatepe, söz konusu konuşmasında Merhum Bahçecioğlu'ndan övgü ile söz ederek, 'Niyazi Bahçecioğlu ile ilgili gelip, bana tuhaf şeyler söylerlerdi. Dedim ki en kötü işi yapsaydı, Allah korusun raylı sistemde ona nasip olmadı. Niyazi Bahçecioğlu, Kayseri'nin gelmiş geçmiş en saygı değer belediye başkanlarından biridir ve arkasında hiçbir tahribat bırakmamıştır' diyor. Tahribat bırakan kim? Bunların hepsi birer itiraftır. Halkımızın da Artık bu şehre ihanet edilmesine desteği ile izin vermeyeceğiz. Kayseri'ye ve Türkiye'ye marttan sonra bahar gelecek' diye konuştu.

Bakmadan Geçme