CHP'den Belediye önünde zam protestosu: Bu gidiş gidiş değil! Aklınızı başınıza alın!

CHP'den art arda gelen zamlara tepki geldi. Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan CHP yönetimi zamlara tepki gösterdi ve AK Parti iktidarına seslendi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET >>

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükşehir Belediyesi önünde zam eylemi yaptı. CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, “Balık baştan kokar” diyerek, AK Parti iktidarını eleştirdi. Keskin, “Gönül esterdeki İktidar partisinin vekilleri de biraz halktan yana olsalar onlarında bizim gibi ciğerleri yansa ama maalesef onlar saraylarında köşklerde yaşadığı için halktan habersizler” diye konuştu.

Kayseri'de CHP'den zam eylemi. Son olarak akaryakıt ve ardından ulaşım ücretlerine gelen zammın ardından Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yapan CHP Kayseri İl yönetimi iktidara zamlar nedeniyle tepki gösterdi. CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, zamların geri çekilmesi ve halkın daha fazla mağdur edilmemesi çağrısı yaptı.

CUMHURBAŞKANI KENDİ MAAŞINA YÜZDE 39 ZAM YAPTIRIRKEN MEMURU İŞÇİYİ EMEKLİYİ YÜZDE 25 MAHKUM ETMEK ANCAK AKIL TUTULMASI
Keskin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Son yapılan ÖTV ve KDV zamları ile birlikte Akaryakıta da erişim güçleşti bilindiği üzere bu zamlar İğneden ipliğe her şeyin fiyatını etkiledi yani Hükümet çay kaşığı ile verdiğini Kepçeyle hem de emekliye işçiye bir nefes aldırmadan geri aldı ve eritti. Bu zulme dur demenin zamanı geldi de geçiyor. Bugün yapılan kitle taşımacılığına yapılan zamlar ise öğrencisinden işçisine memurundan emeklisine kadar herkesi etkiledi. Yazıktır günahtır halkından kopan bir hükümet Cumhuriyet tarihinde ilk defa görülüyor oysaki hükümetler halkın refahı için çalışır halkını mağdur etmez. AKP tam bunun tersini yapmakta ve dar gelirliyi sürekli bir avuç zengine mahkûm etmektedir gönül esterdeki İktidar partisinin vekilleri de biraz halktan yana olsalar onlarında bizim gibi “Ciğerleri” yansa ama maalesef onlar saraylarında köşklerde yaşadığı için halktan habersizler… Balık baştan kokar hesabı yukarı ne yapıyorsa aşağıda aynısını yapıyor Hükümet yapar da belediyeler yapmaz mı yarışına giriyor ve Belediyeler Otoparklar otobüs ve Tramvaya zam yapıyor daha bunun yanında Suya gelen zammı söylemiyorum bile… Hani Allah'ın suyuna para olurdu? Bu zihniyetle geldiler bugün ki geldikleri nokta her şeyi unutup zam yarışına girmeleri oldu halkın % 90'ı sefalet çekerken bu yapılanlar ancak aymazlık olarak değerlendirilir. Bugün tezi yok Kayseri BB Şehir belediye zamları geri çekmeli öğrenciyi, işçiyi en azından dar gelirliyi kurtarmalıdır en azından bunu yapmalıdır Bu konuda halkın sağduyunu bekliyoruz, zira halen 7500 lira maaş alan emekli var halen evine ekmek götüremeyen işsizler var Sayın Cumhurbaşkanı kendi maaşına yüzde 39 zam yaptırırken memuru işçiyi emekliyi yüzde 25 mahkum etmek ancak akıl tutulması olur..
VATANDAŞ ZAMLAR YÜZÜNDEN BÜYÜK SIKINTI YAŞIYOR
CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, “Problemlerin çözümsüz hale geldiği ortadadır” dedi. Art arda gelen zamlara tepki gösteren Genç, “Kayseri'de bu zamları çok ciddi şekilde hissetmeye başladı. Ekmeğe yüzde 30 zam, ulaşıma yapılan yüzde 40 zam, suya yapılan yüzde 100 zamlarla vatandaşlar büyük sıkıntı yaşıyor” dedi.

BU GİDİŞ GİDİŞ DEĞİL! BUNUN SONU FELAKETTİR
Vatandaşların faizler ve zamlar altında ezildiğini dile getiren Genç, “Bu hataların sorumlusu şu an ki iktidar AKP'dir. Bunu seçim sürecinde ifade ettik. Bu gidiş gidiş değil. Bu gidişin sonu felakettir. Ülke üretmediği sürece, para politikalarıyla bunları çözmeleri mümkün değil. Akıllarını başlarına alsınlar ve biran önce bu sorunları çözsünler. Bu şartlarda insanların geçinmesi mümkün değil” şeklinde konuştu.
GENÇ, KİRA ARTIŞLARINA DA DİKKAT ÇEKTİ
Ülkede ekonomik terörün yaşandığını kaydeden Genç, kira artışlarının da vatandaşları karşı karşıya getirdiğini ve olumsuz olayların yaşanmasına yol açtığını söyledi. Genç, “Kira artışları ev sahibi ile kiracıları karşı karşıya getiriyor. Bu sorunların çözümü için de Meclis'in çalışması gerekiyor. Bu gidiş gidiş değil” dedi.


ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme