CHP'de dikkat çeken kongre detayı... Oy Kullanamayacaklar!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) hafta sonu yapılan Melikgazi İlçe kongresinde  dikkat çeken gelişmeler yaşandı.

TAKİP ET >>

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) hafta sonu yapılan Melikgazi İlçe kongresinde dikkat çeken gelişmeler yaşandı. Kongrede partinin “Ağır topları” olarak nitelendirilen bazı isimler delege seçilemedi. Mevcut İlçe Başkan Yakup Yılboğa'nın karşısında aday olan Nurettin Parlak'ın listesinden seçime giren bu isimler, Parlak'ın listesi seçimi kazanamayınca delege seçilemediler. Bu isimler il kongresinde de oy kullanamayacak.
CHP'de kongre süreci devam ediyor. Cuma günü yapılan İncesu, Pınarbaşı ve Akkışla ilçe kongrelerinin ardından Cumartesini günü Develi, Özvatan ve Sarız ilçe kongreleri yapıldı. CHP'de Pazar günü de 3 büyük ilçe yani Kocasinan, Melikgazi ve Talas ilçe kongreleri tamamlandı. Bazı adaylar yarışı kıl payı önde tamamladı.
CHP'de sonucu merakla beklenen Melikgazi ilçe kongresinde yarışı mevcut Başkan Yakup Yılboğa önce tamamladı. Kültür ve Turizm Müdürlüğü tiyatro salonunda yapılan kongrede rakibi Nurettin Parlak'a 9 oy fark atan Başkan Yılboğa, kıyasıya seçimin Galibi oldu.

YILBOĞA, DESTEK VEREN VERMEYEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Seçim sonrası partililere teşekkür eden ve birlik mesajı veren Yılboğa, “Kıymetli üyelerimiz gerçeklesen demokrasi şölenimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederim.
Yolumuz uzun, daha çok yapacağımız çalışmalarımız var. Hedefimiz yerelde ve genelde Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır. Şahsıma oy veren vermeyen tüm delegasyona tekrar teşekkür ediyorum. Kongre sebebiyle ara verdiğimiz çalışmalara da ivedilikle başlayacağımız” ifadelerini kullandı.

PARLAK SEÇİM SONRASI BİRLİKTE POZ VERMEK İSTEMEDİ

Diğer yandan seçimi kaybeden Başkan adayı Nurettin Parlak'ın seçim sonrası Divanın, “seçilen başkanla birlikte kalabalığı selamlayın, birlikte mesaj verin” çağrısına yanıt vermesi de kongrede dikkat çeken detaylar arasında yer aldı. Parlak, sosyal medya hesabından kendisine destek verenlere teşekkür ederek, şu ifadeleri kullandı, “CHP Melikgazi İlçe Başkan adaylığın sürecinde birlikte çalıştığım partili arkadaşlarıma teşekkür ederim. Sevdamız Türkiye. Örgütlü gücümüz CHP. Söylemimizi daha güçlü söyleyeceğiz!”

AĞIR TOPLAR İL KONGRESİNDE OY KULLANAMAYACAK

Melikgazi İlçe kongresinde dikkat çeken bir diğer ayrıntıda partinin “Ağır toplarının” liste dışı kalması oldu. Seçime Nurettin Parlak'ın listesinden giren bu isimler delege seçilemedi. Delege seçilemeyen bu isimler, aynı zamanda il kongresinde oy kullanamayacak.
Bu isimler arasında CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Gonca Yelda Orhan, eski Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, eski İl başkanları ve parti yöneticileri de var.
İşte Kulkuloğlu ve Orhan'ın yanı sıra delege seçilemeyince il kongresinde de oy kullanamayacak olan diğer isimler: Mustafa Ayan, Ayhan Gülsoy, Zeki Orhan, Enver Özdemir, Aşkın Genç, İbrahim Kaan, Ziya Alp Köse, Sadık Genç, Tülin Temel, Kıvılcım Akdağ, İbrahim Bahçecioğlu, Mazhar Özsoy ve Nurettin Parlak.

CHP'DE YAPILAN KONGRELER SONRASI KİMLER SEÇİLDİ?

Pınarbaşı kongresi sonrasında ilçe Başkanlığı kadın adaya teslim edildi. Eser Çetinkaya yapılan seçim sonrasında yeni ilçe başkanı seçildi ve ilçenin ilk kadın başkanı oldu.
Akkışla'da da ilçe kongresinde de mevcut Başkan Mehmet Arslan yeniden seçilerek, güven tazeledi.

DEVELİ'DE 3 ADAYLI SEÇİM

Develi'de ilçe başkanlığı için üç aday yarıştı. Kıyasıya yarışa sahne olan seçimde Mehmet Rahmi Künyeli, Yusuf Bulut ve Ayşe Sayılgan aday oldu. Yapılan oy sayımı sonrasında seçimi Yusuf Bulut kazandı. Bulut seçimi 38 delegenin oyuyla kazanırken, Künyeli 34, Sayılgan ise 26 oy aldı.

SARIZ ESKİ BELEDİYE BAŞKANI İLÇE BAŞKANI OLDU

Sarız'da da delegeler sandık başına giderek, ilçe başkanını seçmek için oy kullandı. Yapılan kongrenin ardından Sarız Belediyesi eski Başkanı Ömer Faruk Eroğlu, partinin yeni ilçe başkanı oldu.Özvatan'da yapılan kongre sonucunda da ilçe Başkanlığına Zeynel Saraç seçildi. CHP'de Kocasinan ve Talas İlçe kongreleri yapıldı. Kocasinan'da Avukat Ceren Aydemir ile mevcut Başkan Erkan Karabulut yarıştı ve seçimi Karabulut önde tamamlayıp, yeniden başkan seçildi. Necati Tekin ile Mustafa Karaca'nın yarıştığı Talas'ta ise Mustafa Karaca başkanlığa seçildi.

HANGİ İLÇELERDE KONGRE YAPILACAK?

CHP'de kongre süreci kalan ilçelerle devam edecek. Bünyan, Felâhiye, Hacılar, Sarıoğlan, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçe kongreleri 26 Aralık 2019-18 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacak. İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözler, bu kez de kimlerin aday olacağı merakla beklenen İl kongresine çevrilecek. Haber: Cafer ZENGİN

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme