CEO açıkladı… Erciyes Anadolu Holding satılınca çalışanları ne olacak?

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, satışa çıkacak ilk firmayı dün açıklamıştı. Açıklamanın ardından akıllara 'çalışanlara ne olacak?' sorusu geldi. CEO Ertekin o konuya da açıklık getirdi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

TAKİP ET >>

Erciyes Anadolu Holdingin satışa çıkacak ilk şirketi dün belli oldu. Boyteks Tekstil A.Ş. döşemelik ve perdelik kumaş üreticileri arasında yer alan 2019 yılında Bursa'da kurulan Weavers Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim şirketi paylarını; açık ihale usulü ile kapalı teklif isteme ve açık artırma yöntemlerinin birlikte uygulanması suretiyle satışa sunuldu.

İşte şirkete ilişkin detaylar:

Çalışanlara ne olacak?

Diğer yandan şirket çalışanın durumunun ne olacağı merak konusu oldu. Konuya ilişkin Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin'den açıklama geldi. CEO Ertekin açıklamasında tüm şirketlerin ihale ve yasal onay süreçlerini tamamlanıp devredilene kadar gayretle çalışacaklarını ifade etti.

Çalışanların hiçbir hak kaybı yaşamayacağını aktaran Ertekin, açıklamasını şöyle sürdürdü;
“Weavers satışa çıkan ilk şirketimiz oldu. Weavers ihracat ve ürün geliştirme ekipleri genel müdürümüz Ahmet Sefa Karaaslan liderliğinde Almanya Heimtextil fuarında yeni müşteriler ve pazarlar bulmak, mevcut müşterilerimizle ilişkilerimizi pekiştirmek için stant açıp, görüşmeler yaparak Bursa'ya döndüler. Tüm şirketlerimizde ihale süreçleri ve yasal onay süreçleri tamamlanıp, yeni patronaja devredileceği son ana kadar tüm gayretimizle işimizin başında olup, müşterilerimize, tedarikçilerimize hissettirmeden bu geçişi tamamlayacağız. Bu geçiş sırasında çalışanlarımızın hiç bir hak kaybına uğramayacağını (Kıdem, birikmiş izin, geçmişe dönük tüm yasal hakları vs) sanırım belirtmeme bile gerek yok. Bu konuda da insan kaynakları departmanlarımız hem mesai arkadaşlarımızı hem de ilgili sendikaları ayrıca bilgilendiriyorlar.”

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme