Cebe girmeden eridi!

Geçtiğimiz ay Merkez Bankasının faiz kararı sonrası artışa geçen Dolar ve Euro'nun yükselişini tüm ülkede olduğu gibi Kayserili vatandaşlarda yakından takip ediyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

TAKİP ET >>

Haziran ayında Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu politika faizini yüzde 8,5'dan yüzde 15'e çıkartmıştı. 27 aydır ilk defa politika faizi artırım kararının alınmasından sonrasında dövizde başlayan yükseliş ise devam ediyor. Dolar haftalık açılışını pazartesi günü serbest piyasada 26,36 TL'den yaparken bugün 27 TL seviyelerini test ettikten sonra 26,95 TL'de işlem görüyor. Euro ise haftalık açılışını pazartesi günü serbest piyasada 29,58 TL'den yaparken bugün 30,54 TL seviyelerini test ettikten sonra 30,31 TL'de işlem görüyor.

Asgari ücrette kayıp 60 Dolar'ı geçti
20 Haziran 2023 Salı günü Asgari Ücret Tespit Komisyonu yeni asgari ücreti açıklamış yüzde 34 oranında zam yapılarak asgari ücretin Temmuz 2023'den itibaren 11,400 TL olduğunu duyurmuştu. Açıklandığında 486 Dolar'a denk gelen asgari ücret 13 gün sonra ilk zamlı maaşlarını alacak olan çalışanların maaşı ise cebe girmeden adeta eridi. Zamlı maaşlara 13 gün kaldı ama asgari ücretteki kayıp 63 Dolar'ı geçerek asgari ücret 423 Dolar seviyelerine kadar düştü. Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de asgari ücret ile çalışanlar TL'deki kayıbın devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Asgari ücrete Temmuz zammı yapılmadan önce 8.506 TL olan asgari ücret 360 Dolar'a denk geliyordu.

Piyasanın merak ile beklediği karar Perşembe günü açıklanıyor
Bu hafta ekonomik takvimde yer alan 20.07.2023 Perşembe günü TCMB Para Politikası Kurulu toplantısında açıklanması beklenilen Temmuz Ayı Politika Faizinin piyasaya nasıl bir etki edeceği alınan kararın dövizdeki yükselişi durup durmayacağı ise merak konusu oldu.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme