CANA KAST EDİLMİŞTİR!

TAKİP ET >>

Eskişehir'de polis ve sivillerin saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili olarak açılan dava Kayseri'de görülmeye devam ediyor. Davanın 4. duruşması 9 Ekim Perşembe günü yapılırken, polisin müdahalesi duruşmanın önüne geçti. Emek ve Demokrasi Güçleri de Eğitim Sen Şubesi'nde bir araya gelerek ortak açıklama ile olaylara tepki gösterdi. Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şube Başkanı, KEKS Dönem Sözcüsü Fatmagül Bayat yaptı. Ali İsmail Korkmaz davasına sahip çıkanların yıldırılmak istendiğini belirterek, “Eskişehir'de sokak ortasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasının 4. Duruşması gerçekleşti. Davayı sahiplerinden, sahipleneceklerden kaçırarak Kayseri'ye getiren anlayış 4 duruşmadan beri boş durmadan çalışıyor. Davaya sahiplenmek için geleceklere engel olmak için ta ki yola çıktıkları illerden başlayan bir zulüm yaşıyor, bütün Ali İsmail gönüllüleri. Ve Kayseri Ali İsmail Korkmaz vicdan platformu… Duruşmaya katılmak için hazır bulunanlar halktan, şehirden ve adliyeden tecrit edilerek, kilometrelerce çevrilmiş bir alana adeta hapsedilip kımıldamaz hale getiriliyor. Var olan 2 ağaç gölgesi bile ortadan kaldırıp olabildiğince çileli ve kötü koşullar dayatılıyor. Oysa ki 4 duruşmada da çok açık yaşanan bir gerçek var: Bizler Ali İsmail Korkmaz davasına ne yaparsanız yapın, nerden kaçırırsanız kaçırın, hangi koşulu bizlere dayatırsanız dayatın sahip çıktık, çıkacağız. Eğer güvenli buldukları Kayseri'den de bu kadar korkuyorsanız tekrar Eskişehir'e aldırın davayı, bizler Eskişehir'e de gideriz” dedi.

Diğer 3 duruşmada da arama yapılmadan alana girildiğini hatırlatan Bayat, 4. duruşmada aramanın dayatıldığını ve 20 kişilik gruba polisin ciddi bir saldırı gerçekleştirdiğini belirtti. Saldırıya uğrayan Musa Ülken'in iç kanama tehlikesi nedeniyle tedavisinin sürdüğünü belirten Bayat açıklamasını şöyle sürdürdü: “Elleri arkadan ters kelepçeli bir genci yere yatırıp, bir kişinin tutup diğerinin öldüresiye dövmesi cana kasıttır, adam öldürmeye kasıttır. Polis şiddetine maruz kalan gençler uzun süre ambulansa sevk edilmeden neden bekletilmiştir? Yerde sara nöbeti geçiren gence neden müdahale edilmeden bekletilmiştir? Polis tosunda yediği dayaktan fenalaşıp kusan Musa Ülken neden o kadar bekletilip canına kastedilmiştir. Hastanede polis tacizi neden devam ettirilmiştir? Hekimin muayenesi neden engellenmiştir? Hastanede ilk müdahale eden hekim kimdir araştırıyoruz. Neden gerekeni yapmayıp, tedavinin gecikmesine sebep olmuştur. Bu husumet, bu kin nedir? Ali İsmail duruşmasına katılırsanız destan yazar yeni Ali İsmailler mi yaratırız diyorsunuz. Bu ülkenin koşulları düzelene kadar haklı ve meşru mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Biz haklıyız., biz meşruyuz. Haklı olmayanlar, meşru olmayanlar bu ülkeyi kaos ortamına, savaş ortamına sürükleyenlerdir. Şiddetin sorumlusu olan emniyet mensuplarını, sorumluları kınıyoruz. Gençlerimizin yanındayız, gençlerimize sahip çıkıyoruz. Ali İsmail'e sahip çıkıyoruz, yeni Ali İsmailler yarattırmayacağız.”

HASTANE ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI

Diğer yandan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren Musa Ülken'e destek için arkadaşları ve STK temsilcileri hastane önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Armanç Yıldırım, polisin yeni Ali İsmailler yaratmaya çalıştığını belirterek, buna izin vermeyeceklerini vurguladı.

Bakmadan Geçme