Büyükşehir Meclisi'nde tartışmalı maddeler

TAKİP ET >>

Büyükşehir Meclisi toplandı. Meclis'te “Kardeşim” tartışması yaşandı. Erciyes'te satılan ancak otel yapılmayan arsalara MHP'li Meclis üyesi ve aynı zamanda Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş tepki gösterdi. MHP'li bir diğer üye Kazım Yücel ise 17 Mayıs'ta yapılacak billboard ihalesi ile ilgili olarak, “İhale açık teklif usulü ile yapılsın, Kayseri'nin parası İstanbul'a ya da diğer illere gitmesin” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısını yaptı. Toplantıda 87 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Meclis'te MHP'li üye Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Erciyes'te satılan otel arsalarına süresinde otel yapılmaması nedeniyle belediye tarafından alınan paranın faiziyle ödenerek satışların iptal edilmesine itiraz etti.

GÜL'E BAŞ SAĞLIĞI

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısına Başkan Vekili Mehmet Savruk başkanlık etti. Savruk, toplantının başında 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün babası Ahmet Hamdi Gül'ün vefatını hatırlatarak Meclis adına Gül ailesine baş sağlığı dileklerini iletti. Meclis toplantısında daha sonra ağırlıklı olarak imar konularının yer aldığı 87 madde görüşüldü.

“BİZLER KAYSERİ'NİN PARASININ İSTANBUL'A YA DA DİĞER BÜYÜKŞEHİRLERE GİTMESİNİ İSTEMİYORUZ”

Meclis'te söz alan MHP'li Meclis Üyesi Kazım Yücel, 17 Mayıs'ta billboard, tramvay durakları, raylı sistem ve diğer toplu taşıma araçlarına yönelik reklam ihaleleri ile ilgili de çarpıcı açıklama yaptı.

“Bu ihale kapalı zarf usulü ile değil açık teklif usulü ile yapılsın. Kayseri'deki reklam firmaları da katılabilsin” diyen Yücel, “Bizler Kayseri'nin parasının İstanbul'a ya da diğer büyükşehirlere gitmesini istemiyoruz. Reklam gelirlerini diğer illere kaptırmakta istemiyoruz” dedi.

Yücel, “ Raylı Sistemde ve billboard reklam araçları ihalesi yapılacak. Toplu taşımacılıkta ayın 17'sinde reklam alanları ihaleye çıkacak. Bu ihale kapalı zarf usulü ihaleye çıkacak. Biz bunun kapalı zarf usulü değil de açık teklif usulü yapılmasının daha doğru olacağını düşünüyoruz. Böyle olunca giren firma sayısı da fazla olur ve bütçeye giren parada fazla olur. Kayserili firmalarımız da ihaleye girer. Onun için Kayseri'nin öz sermayesinin Kayseri'de kalması için de açık teklif usulü yapılması daha anlamlı olur. Bu işi Kayseri'de de yapacak arkadaşlar var Yoksa kapalı usulü yapılması demek ihalenin şehir dışında birilerine verilecek bir ortam oluşuyor. Bu düşüncenin ortadan kaldırılması adına açık teklif usulü yapılması lazım. Hal böyle olunca bu paraların Kayseri'ye gelmesi anlamına gelir. Bizler Kayseri'nin parasının İstanbul'a ya da diğer büyükşehirlere gitmesini istemiyoruz. Reklam gelirlerini diğer dillere kaptırmakta istemiyoruz. Bu hususun göz ardı edilmemesi gerekiyor. Böylece ihale 30 milyon olacağına 70-80'leri bulur.”dedi.

“2 YILDA OTELLER YAPILACAK DENDİ AMA 5 YIL GEÇMİŞ, OTEL YAPAN YOK”

Meclis'te, ayrıca Erciyes Dağı'nda otel yapılmak için satılan ancak 5 yıl geçmesine rağmen yapılmayan otel arsaları ile ilgili gündem maddesi de tartışmaları beraberinde getirdi. MHP'li üyeler bu duruma tepki gösterdi.

Erciyes'te daha önce satılan arsalara 2 yılda otelde yapılacağının söylendiği ancak 5 yıl geçmesine rağmen halen otellerin yapılamadığını belirten Başkan Ataş, “Kayseri kamuoyuna bu konu aktarılırken bu insanlar, 2 yıl içerisinde inşaata başlamazsa ellerinden arsaların alınacakları söylendi. Ama otel yapan olmadı. Neden şartnameye bu yönde madde konulmadı? Konulduysa neden alamıyoruz. Bu şirketlere neden işlem yapılmadı? 2 yılda oteller yapılacak dendi ama 5 yıl geçmiş, otel yapan yok. Bu ihmalde hata var, ihmal var. Kimlerin hatası var? Bu işler kamuoyuna güzel sunuluyor ama olmadığı zaman da saklanıyor, böyle yapılmasına karşıyız” dedi.

“ÜLKEDEKİ EKONOMİK ŞARTLAR TURİZMİ ETKİLEDİ”

Başkan Ataş'ın bu yöndeki açıklamalarının ardından söz alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan ise satılan ancak aradan 5 yıl geçmesine rağmen otel yapılmayan arsalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: “Herkes taahhüdü yerine getirdi. Parasını zamanında ödediler. Ancak ülkedeki ekonomik şartlar turizmi etkiledi, onlar söylüyorlar. Son 3 yılda yaşanan olayların turizme balta vurduğunu söylüyorlar. Biz şu anda yatırım yapacak durumda değiliz diyorlar. İşte bu nedenle bunlar yaşandı. Biz kesinlikle yatırım yapamayız dediklerinden dolayı. Bize dava açın, davayı kazanırsanız alırsınız dediler. Ödedikleri para var, paraları geri alacaklar, cezai şart yok şartnamede bu konuda”

“BİRİ DAVA AÇTIĞINDA SORUMLU OLMAYAN KİŞİLERİN ÜZERİNE KALACAK”

Beyhan'ın bu yöndeki açıklaması sonrasında bir kez daha söz alan Meclis Üyesi ve aynı zamanda Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, “Şartnamede eksiklikler var. Bütün bunların üstünü kapatıp gideceğiz. Biri dava açtığında sorumlu olmayan kişilerin üzerine kalacak. Bu nedenle konunun yeniden görüşülüp meclise gelmesini talep ediyoruz. Bu haliyle kabul etmeyeceğiz” diye konutlu.

Ataş'ın MHP Grubu adına yaptığı açıklamanın ardından Meclis Başkan Mehmet Savruk, gündem maddesinin Plan, Bütçe Komisyon'u ve diğer ilgili komisyonlarda görüşülüp, karara bağlanmasını meclis üyelerinin oylarına sundu. Bu teklif oy birliği ile kabul edildi. Konu komisyonlarda görüşülüp bir bir kez daha gündeme gelecek.

MECLİS'TE KARDEŞİM TARTIŞMASI!

Diğer yandan Meclis'te Başkanvekili Mehmet Savruk ve MHP Tomarza Meclis üyesi Osman Koç arasında “kardeşim” tartışması da yaşandı.

Gündem maddeleri görüşülürken Meclis'e yeterince bilgi verilmediği ve ekin eki altında gündeme gelen maddelere tepki gösteren ve itiraz eden MHP'li Koç'a, tansiyon yükselince “Kardeşim” diyerek yanıt veren Savruk'a, MHP'li Koç, “Ne kardeşimi?” diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Savruk'un, Koça'a bu kez de “sayın kardeşim, sayın meclis üyem” şeklinde seslenmesi dikkat çekti.

Haber: Cafer ZENGİN

Bakmadan Geçme