BÜYÜKKILIÇ'DAN 'BÜYÜK PROJE' GÖNDERMESİ

TAKİP ET >>

İlçesinin AK Partili Belediye Başkanı ve adayı Memduh Büyükkılıç, “Büyük proje açıklıyoruz” şeklinde ifadeler kullanan ve bu yönde kamuoyuna açıklamalar yapan başkan adaylarına adeta gönderme yaparak, “Biz ayağı yere basan projelerin peşindeyiz. Sizin büyük dediğiniz proje, sokaktaki vatandaşı hiç ilgilendirmeyebilir. Bu nedenle biz bu dönem insan odaklı ve aynı zamanda inanç ve kültür turizmine yönelik projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

Kayseri'nin Melikgazi İlçesinin AK Partili Belediye Başkanı ve adayı Memduh Büyükkılıç, beraberindeki partisinin Melikgaziİlçe Başkanı Timur Barlas ve ilçe teşkilatı yöneticileri ile birlikte Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ziyarette cemiyet üyeleri ile sohbet eden Başkan Büyükkılıç, daha sonra basın mensuplarına açıklamalar da bulundu. Yerel seçimlere yönelik yoğun tempoda ziyaretler gerçekleştirdiklerini dile getiren Büyükkılıç,

30 Mart'ta yapılacak seçimde çıkan sonuca herkesin saygı duyması ve çıkacak sonuca da razı olunması gerektiğini belirtti.

“ADAYLAR BİRBİRLERİNİN YÜZÜNE BAKAMAYACAK İFADELER KULLANILMAMALIDIR”

Siyasi partilerin tüm adaylarına da seslenen Büyükkılıç, “Bütün adaylar birbirine rakip. Tabiî ki eleştiriler olacaktır. Herkes birbirini kendine göre değerlendirir. Sonuç itibariyle insanların birbirinin yüzüne bakamayacağı sözler sarf etmemeleri lazım. Seçimler bittikten sonrada yan yana geleceğiz, yüz yüze bakacağız. Çünkü bu çevrede yaşıyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın' şeklinde konuştu.

“BÜYÜK PROJE” ÇIKIŞI

Konuşmasında, “Sizin ilçenin çehresini değiştirecek büyük projeleriniz var mı?” yönündeki bir soruyu da yanıtlayan Büyükkılıç, bu konuda proje açıklama yarışına giren diğer başkan adaylarına da adeta gönderme yaptı. Büyükkılıç, “Sizin büyük dediğiniz proje sokaktaki vatandaş için önem arz etmeyebilir. Vatandaşı hiç ilgilendirmeyebilir ya da bir anlam ifade etmeyebilir. Bu nedenle ayağı yere basan projeler üzerinde çalışıyoruz. Biz geçen yıl 300 bin ton asfalt dökmüş bir belediyeyiz. Günlük nüfusu 600 bini bulan bir ilçenin belediyesiyiz. Bütçemiz var, borcumuz yok. Ütopik bazı şeylerin peşinde değiliz. Herkesin büyük projesi kendine göre sorununun çözümüdür. Biz bu kapsamda, bu anlayışla insan odaklı projeleri hayata geçireceğiz. Eğitim, kültür, sosyal projelere yönelik planlamalarımız var” diye konuştu.

“YENİ DÖNEMDE İNANÇ VE KÜLTÜR TURİZMİNE ÖNEM VERECEĞİZ”

Yeni dönemde seçilmesi halinde inanç ve kültür turizmine yönelikte çalışmalar yapacaklarını belirten Büyükkılıç, Ağırnas'ın da bu anlamda stratejik bir nokta olacağını vurguladı. Büyükkılıç, şöyle konuştu: “Germir, Tavlusun ve Gesi bölgelerimiz de tarihi zenginlikleri olan bölgeler. Bu bölgelere yönelik ‘Kültür Yolu Projesi' kapsamında çalışmalarımız olacak. Tüm inançlara saygılı bir anlayış içerisinde burada yer alan inanç merkezlerin de restorasyonunu yapacağız. Yani yeni dönemde inanç ve kültür turizmine yönelik projelerimiz olacak. Çok amaçlı tema parklar yapacağız.”

“YARARLI OLMASAK DA ZARARLI OLMADIK”

Bugüne kadar Kayseri'ye zarar vermediklerini kaydeden Büyükkılıç, “Bizler yararlı olmasak bile zararlı olmadık. Kırma, dökme, talan etme gibi bir anlayışımız olmadı. Bu anlayış içerisinde birlik, beraberlikle çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye konuştu.

Basın mensuplarının da zor şartlar altında görev yaptıklarını belirten Büyükkılıç, “Çok önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Gece-gündüz demeden toplumun bilgilendirilmesine yönelik gayret gösteriyorsunuz. Sesimiz, gözümüz ve kulağımız oluyorsunuz. Tüm basın mensuplarına da çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Bakmadan Geçme