Büyükkılıç'a, 'Ağababa' tepkisi: Ağayı da Paşayı da tanımıyoruz!

TAKİP ET >>

Zabıtanın kepçeli karpuz müdahalesinin ardından Kayseri, yaz meyvesi karpuz konusunda Türkiye gündemine oturdu. Sosyal medya, haber bültenleri karpuza kepçeli operasyonu konu yaptı. Karpuz olayının ardından Kayseri'de olağanüstü toplantı yapılırken, aynı zamanda olağanüstü gelişmeler de yaşandı. Belediye Başkanları, oda başkanları ve esnaf temsilcileri ile bir araya geldi ve “Kolay para kazanma” yolunu seçenlere karşı ortak mücadele kararı alırken, karpuzcu vakası vatandaş, MHP cephesi ile AK Partili Başkanları karşı karşıya getirdi.

Kayseri'de bazı çevreler karpuzcu ve benzerlerine karşı alarma geçip, ortak eylem planı hazırlarken MHP sürpriz bir çıkış yaptı ve karpuzcu Yavuz Turhal'a sahip çıktı. MHP Milletvekili Baki Ersoy ve İl Başkanı Serkan Tok, Turhal'la parti il binasında bir araya geldi ve zararını teşkilat olarak karşıladıklarını açıkladılar. Bu olayın ardından MHP il binasında mutluluk selfiesi de çekildi.

PROFİLE KARPUZ AYARI

Karpuzcu Turhal, ülke ve kent gündemine damgasını vurmasının ardından sosyal medya hesaplarından profil resmini değişti ve karpuz fonlu fotoğrafıyla dikkat çekti. Aynı zamanda teşekkür mesajı da yayınladı.

KARPUZCUDAN TEŞEKKÜR MESAJI

Turhal, “Türkiye'nin her yerinden beni tanımadıkları halde arayıp soran geçmiş olsun dileklerini iletip yanımda olduklarını belirten tüm herkese teşekkür ederim. Telefonuna bakamadığım mesajlarına cevap veremediğim ağabeylerim, kardeşlerim haklarını helal etsin. Hemşerilerimin, halkımızın, milletimizin duyarsız kalmayıp psikolojik olarak zor günler geçirdiğim şu günlerde beni yalnız bırakmadıkları için herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Allah var gam yok” ifadelerini kullandı.

MHP MİLLETVEKİLİ ERSOY'DAN, BÜYÜKKILIÇ'A “AĞABABA” TEPKİSİ

BÜYÜKKILIÇ, 'GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİN AĞABABASINI BİZ YAPIYORUZ' DEMİŞTİ

Diğer yandan karpuzcu, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile MHP Milletvekili Baki Ersoy'u da karşı karşıya getirdi. Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi'nde, ilçe belediye başkanları, oda ve esnaf temsilcileri ile yaptığı toplantıda önce baloncu çocuk sonra karpuzcuya yönelik tepki toplayan zabıta müdahalesinin ardından kendilerine yönelik “Gönül Belediyeciliği bu mu?” eleştirilerine yanıt vererek, “Gönül belediyeciliğinin ağababasını biz yapıyoruz. Biz her zaman gönüllere hitap eder ve tüm belediyelerimizle el ele gönül gönüle hizmet ederiz. Kaos ortamı oluşturmaya kimsenin hakkı yok” ifadelerini kullandı.

“YANLIŞLARA KARŞI BU SIKINTILI GÜNLERDE HEMŞERİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Büyükkılıç'ın bu yöndeki açıklamalarına tepki gösteren MHP Milletvekili Baki Ersoy, ise dikkat çeken ifadeler kullandı. Büyükkılıç'ın, “Gönül belediyeciliğinin ağababasını biz yapıyoruz” sözlerine cevap veren Ersoy, “Bu şehirde teşkilatımız olarak 'Ağayı da, paşayı da' tanımıyoruz. Bizim bildiğimiz tek şey yapılan yanlışlara karşı bu sıkıntılı günlerde Kayserili hemşerimizin yanında olmak ve onlara Allah rızası için hayırlı işler yapabilmek. Bizim Sevdamız Kayseri.” dedi.

Haber: Cafer ZENGİN

Bakmadan Geçme