"BU UTANMAZLIKTIR"

TAKİP ET >>

17 ve 25 Aralık davaları konusunda mahkemenin verdiği takipsizlik kararının ardından ana muhalefet partisi kararı protesto için harekete geçti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Genel Sekreter Gürsel Tekin imzasıyla CHP il başkanlıklarına bir genelge gönderilerek bugün için adliye binalarına, illerdeki adalet saraylarına siyah çelenk konulması istendi. Genelgede şu ifadelere yer verildi: “Bilindiği üzere, son 100 yılın en büyük yolsuzluk operasyonu; kirli bir adaletle kapatılmak istenmektedir. Bu bağlamda 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının üzerinin kapatılmasını protesto etmek için tüm il başkanlıkları 20 Ekim 2014 Pazartesi günü saat 11.00'de bulundukları illerin adliye saraylarına üzerine 'Adaletin Kara Günü' yazılı siyah çelenk bırakacaklardır.”

‘HIRSIZLAR HAFTASI'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da gelişmeleri Twitter üzerinden değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, mesajında “Tüm olanlardan sonra 17-25 Aralık haftası ” Hırsızlar Haftası “ olsun ve hırsızlar tarafından AKP Genel Merkezi'nde kutlansın” ifadelerini kullandı.

“UTANÇ VERİCİ BİR OLAY”

CHP il Başkanı Mustafa Ayan, konuyla ilgili gelişmeleri Kayseri Olay Gazetesi'ne değerlendirdi. Türkiye'de hukukun kişiye özel hale geldiğinin tescillendiğini vurgulayan Ayan, “Günümüzde hukuk kişiye özel hale geldi. Hukuk bugün toplumun çıkarlarını değil, kişilerin çıkarlarını koruyor. Bundan sonra hiçbir nüfus sahibi kişeye ceza verilemeyecektir. AKP iktidarı ile yolsuzluklar, hukuksuzluklar meşrulaştırılmıştır” dedi.

Yaşanan süreç sonucunda devletin tazminat ödeyebileceğini belirten Ayan, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Takipsizlik kararı ile ayakkabı kutularındaki paralar da aklanmış oldu. Banka müdürlerine, bakan çocuklarına bu paralar iade edilecek. Allah rızası için bir düşünün. Helal paranın ayakkabı kutusunda ne işi olur. Şimdi hukuka ‘malum şüphe' kavramını sokmaya çalışıyorlar. Ayakkabı kutusu içinde para saklanması malum şüpheli bir durum değil midir? Yaşadığımız bu olaylar gerçekten utanç verici. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu ve ülkemizdeki diğer hukuksuzluklara karşı yarın (bugün) Kayseri Adliyesi önünde olacağız ve hukukun üstünlüğünü, adaleti savunmaya devam edeceğiz. Haber: Nejdet Kala

Bakmadan Geçme