Bu tarihi Roma Yolunu ve Köprüsünü biliyor musunuz?

Kayseri'nin gezilip görülebilecek tarihi yerlerini sizler için derlemeye devam ediyoruz. Kayseri'nin o çok bilinmeyen Roma yolu, Roma yolu köprüsü ve mil taşları hangi ilçede yer alıyor? Detaylar Kayseri olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde...

Tarih meraklılarına fırsatlar sunan Kayseri'de Roma dönemine ait Roma yolu köprüsü Pınarbaşı İlçesi Hilmiye köyünde bulunuyor. Adından da anlaşılacağı üzere Roma yolu üzerine inşa edilen Roma yolu köprüsü hala vatandaşlar tarafından kullanılıyor.Çok eski bir yapı olmasına rağmen şimdilerde hala dimdik ayakta durmayı başaran tarihi Roma yolu köprüsü ve mil taşları Kayseri Pınarbaşı ilçesinde Hilmiye köyünün 600-700 metre uzaklığında güneybatısında çayırlık düz bir arazide bulunmaktadır.

Basık yuvarlak ve kemerli bir yapıya sahip olan bu tarihi köprü bataklığı geçmek için yapılmıştır ve günümüzde de halen kullanılabilir durumdadır. Tarih meraklısı misafirlerini bekleyen bu yapı Romalılar tarafından yapılmış Roma yolu üzerine inşa edilmiştir. Antik Roma yolları askeri, ticari ve siyasal nedenler ile inşa edilmiştir. Daha çok atlı arabalar ile askeri malzeme taşımı içim yapılan ve kullanılan Roma yolları askeri lejyonları ve ülke güvenliği içinde büyük bir öneme sahipti.
Köprüden 30 metre uzaklıkta üzeri yazılı mil taşları bulunmakta ve aynı zamanda köprü Kayseri kültür ve tabiat varlıkları koruma kurulu karınca da tescil edilmiştir. Mil taşları Romalılar zamanında yollara dikilen, yolun yönüne ve merkeze uzaklığını gösteren taşlara verilen isim.
Tarihe meydan okuyan ve ne zaman yapıldığı bilinmeyen bu yapı hala keşfedilmeyi beklemektedir.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme