'Böyle olur' dedi ve tartışmaya o da katıldı! Başkan'dan iddialı menemen ve kıymalı açıklaması!

Menemenin soğanlı mı soğansız mı? Peki kıymalı soğanlı mı olur soğansız mı? Bu yöndeki tartışmaya Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da katıldı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET >>

Sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan menemen ve kıymalı soğanlı mı olur, soğansız mı? Bu yöndeki tartışmalara Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da katıldı.
ANKETTEN NE SONUÇ ÇIKMIŞTI?
Türkiye'de gastronomi denildiğinde akla gelen ilk isimler arasında yer alan Vedat Milor, bir anket yapmış ve yapılan anket sonucunda oy kullananların yüzde 50,6'sı menemenin soğanlı olması gerektiği yönde oy kullanmıştı. Ankete katılanların yüzde 49,4'ü de ‘soğansız olur' yanıtını vermişti.

ACABA MENEMENİ SOĞANSIZ YİYENLER ÜLKE GERÇEKLERİNDEN KOPUK…
Milor, bu yöndeki sonucun ardından kaleme aldığı yazısında şu ifadeleri kullanmıştı: Ama tercihleri hemen her sefer azınlıkta kalmış biri olarak uzun yıllardır ilk kez kendimi kazanan grubun içinde buldum. Şimdi düşünüyorum... Acaba menemeni soğansız yiyenler ülke gerçeklerinden kopuk, ağız kokusu konusunda saplantılı, özünden kopmuş, Batı özentisi bir kitle mi? İkinci sınıf yurttaş muamelesini hak etmiyor mu bu yüzde 49? Yok, yok. Vallahi billahi şaka yapıyorum.
Her şeyin fazla ciddiye alındığı ve acıların her an kapıda beklediği şu dünyada bir pazar şakası... Peşinen söyleyeyim ki; menemeni soğanlı yiyenlerle soğansız yiyenler damak açısından aynı düzeyde. Tercih meselesi. Tamamen öznel bir olay. Ama konunun gastronomik, sosyal, psikolojik ve tarihsel boyutları var…

ÇOLAKBAYRAKDAR BAKIN NE YANIT VERDİ?
Menemen tartışmasına Kocasinan Belediye Başkanı Agmet Çolakbayrakdar da katıldı. Çolakbayrakdar, iddialı açıklamalar yaparak, “Yemek dünyasının en büyük ve en lezzetli tartışmalarından birine hoş geldiniz” mesajı verdi.
Çolakbayrakdar, “Bu konuda rivayetler çok fazla ama bence menemen soğansız olur” iddiasında bulundu.

KIYMALI SOĞANLI MI OLUR SOĞANSIZ MI?
Mutfağa yönelik “Ne var ne yok hepsini yaparız, sıkıntı yok” ifadelerini de kullanan
Başkan Çolakbayrakdar, menemenin yanı sıra Kayseri'nin geleneksel lezzeti kıymalının yapılışına da el attı ve onunda soğansız olması gerektiği yönünde iddialı bir açıklama daha yaptı. Çolakbayrakdar, “Kıymalı soğanlı mı olur soğansız mı?” sorusuna da “Kesinlikle soğan olmaz kıymalıda” yanıtını verdi.


ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme