"Boydak'ın, 16 Milyon dediği işi ben 4 milyon 850TL'ye yaptırdım!"

TAKİP ET >>

Gülkent Sitesi ile ilgili olarak bir süre önce “Ben oranın kara kutusuyum” diyen ve çarpıcı açıklamalar yapan Kooperatifin eski Müdürü Halim Yorulmaz, kooperatifin ahşap malzemeleri için o dönem Memduh Boydak'ın 16 milyon teklif verdiğini kendisinin ise buna karşı çıkıp, başka bir firmaya işi 4 milyon 850 TL'ye yaptırdığını belirterek, kendisine yönelik tepkilerin bu nedenle başladığını savundu. Bu konuda o dönem Kooperatif Başkanı Rıfat Yelkenoğlu ile de tartıştığını kaydeden Yorulmaz, Yelkenoğlu'nun kendisini denetlemesi için özel muhasebecisini de gönderdiğini ancak bir şey bulamadıklarını söyledi. Yorulmaz, “Benim korkum yok, alnım açık. Hani kooperatif adı kötü, menfaat deniliyor. Ne menfaati kardeşim? Kooperatif eşittir vakıf. Ha vakıf malını yemişin ha kooperatif malını yemişsin.” diye konuştu.

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı İsmail Ademoğlu, bir süre önce Gülkent Yapı Kooperatifi yönetiminin, zimmet, görevi suistimal, emniyeti suistimal, denetim görevinin ihlali, belgede sahtecilik yaptıkları iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunmuştu. 7 blok, 196 daireden oluşan ve lüks yapısı ve imkanları ile dikkat çeken, ayrıca Kayseri'nin tanınmış bir çok isminin de ev sahibi olduğu, oturduğu kooperatif ile ilgili olarak ortaya atılan iddialar akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Ademoğlu'nun bu yöndeki girişimlerinin ardından kooperatifin eski Müdürü Halim Yorulmaz, “Hodri meydan” çağrısı yaptı. Kendisinin görev yaptığı sürede Gülkent Kooperatifi'nin her işi ile ilgilendiğini ile getiren Yorulmaz, “Ben Gülkent Kooperatifinin kara kutusuyum. Sayın savcımı da tanıyorum. Kendisine hodri meydan diyorum. İstediği yerde buluşalım, karşılıklı donelerle konuşalım. Çünkü elindeki doneler yanlış.” ifadelerini kullandı.

“MUHASEBECİSİ DOSYALARI İNCELESİN DİYE GÖNDERDİ AMA BİR ŞEY BULAMADILAR”

“Hodri meydan” çağrısı ile dikkat çeken Yorulmaz, Kayseri Olay'a yine dikkat çeken açıklamalar yaptı. Kooperatifin Başkanlığını yapan İş adamı Rıfat Yelkenoğlu ile yaşadıkları bazı tartışmaları gündeme taşıyan Yorulmaz, “O dönem inşaatlarla ilgili bazı teklifler söz konusuydu. Teklifler geliyor, yüksek buluyorum, beğenmiyorum. Sonra başka firmaları araştırıyorum. Bu konularda Rıfat Yelkenoğlu ile aramız bozulunca, kendi muhasebecisi, yeminli mali müşavir bir genç çocuk geldi. Halim bey, buyurun benim dedim. ‘Beni bizzat Rıfat Yelkenoğlu'nun emri ile geldim, buraya senin hesaplarını inceleyeceğim' dedi ve 1 hafta boyunca bende yardımcı olayım dedim, çıkamadığın yerlerde diye söyledim. Çünkü geçmişimden korkmuyorum. Osman adındaki bu genç 1 hafta boyunca hesapları inceledi. Birden bire durdu, ayağa kalktı ve Allah Allah diyerek yürüdü. Osman ne oldu? dedim.' ‘Abi hakkını helal et dedi. Ben, buraya seni yakmaya geldim ama üzgünüm, affet' dedi. Bunun üzerine bende böyle olmaz, incelediğin hesapların altına bir de imza at dedim ve attırdım.” diye konuştu.

“HA VAKIF MALINI YEMİŞİN HA KOOPERATİF MALINI”
Kooperatifte görev yaptığı dönem çok denetim geçirdiğini ifade eden Yorulmaz, “Hani kooperatif adı kötü, menfaat deniliyor. Ne menfaati kardeşim? Kooperatif eşittir vakıf. Ha vakıf malını yemişin ha kooperatif malını yemişsin. Yani ben çözemiyorum, bizim insanlarımızı, kabullenemiyorum.” dedi.“KARDEŞİM HER ŞEYE ÇOMAK SOKUYORSUN”
Kooperatifin ahşap işleri için bazı firmalardan teklif aldıklarını ve o dönem Memduh Boydak'ın kendilerine uçuk bir teklif sunduğunu kaydeden Halim Yorulmaz, şunları söyledi: “Kooperatifin ahşapları için 16 milyon teklifi veren bugün içerde Memduh Boydak. Ben bu işi oysa 4 milyon 850 TL'ye yaptırdım. İşte bu olay sonrasında sorunlar yaşadım. Bu konuda Başbakanlığa, Maliye Bakanlığına da bilgi verdim. Rıfat Yelkenoğlu ayrıca bana 40 bin torba çimento alınacak dedi. Bu konuda 5 firmadan teklif aldığını söyledi. Bu firmalardan biri arkadaşı olduğunu biliyorum. Kendisine ben de bir araştırayım dedim. Bu sırada bana, ‘Kardeşim her şeye çomak sokuyorsun' dedi. Onun bana teklifi 4 milyon 850 Lira idi. Buna nakliye, KDV, malın indirilmesi de dahil. Ben de Kayseri'de bir firmaya gittim 40 bin torba çimento alacağız Gülkent'e dedim. Abi boş ver, bizim teklifler hep el altından yok ediliyor, boş ver dediler. Bunun üzerine kardeşim siz verin dedim. Bana sonra aynı marka mal, KDV'si, indirmesi, bindirmesi, nakliyesi falan 4 milyon 250 TL fiyat çıkardılar. Yani aynı marka ve Yelkenoğlu'nun aldığı fiyattan daha uygunu. Ama uygun fiyata aldığım için bana kızdılar, şantiyede üstüme yürüdüler, tartakladılar arkadaşlarımın yanında. Ben kapıyı kitledim ve ardından polisi aradım. Sonra mahkemelik olduk. İşte bunları yaşadım. Yani işi dürüst yaptığım için hedef oldum. Ama korkum yok. Bu konuda şikayetçi olan savcıma da yeniden çağrı yapıyorum, isterse istediği yerde görüşmeye, bildiklerimi anlatmaya hazırım. Çünkü ben bu kooperatifin kara kutusuyum. Neyin ne olduğunu biliyorum.” Haber: Osman ÇİFTCİ-Cafer ZENGİN

Bakmadan Geçme