Boydak çalışanlarının sendika tepkisi

TAKİP ET >>

Boydak Holding bünyesinde çalışan bazı işçiler, fabrikada bazı haksızlıklara maruz kaldıklarını iddia ederek, bağlı bulundukları sendikadan yana dert yandı. Bazı endişeleri nedeniyle ismini vermek istemeyen işçiler haber merkezimize açıklama yaparak, “Ne yazık ki Öz ağaç İş sendikası haklarımızı savunmuyor. Örneğin hakkımız olan banka promosyonlarını alamadık. 11 saat çalışıyoruz ama fazla mesailerimizden kesinti yapılıyor ve bunun yanında kavurucu sıcaklarda var olan klimalar dahi çalıştırılmıyor.” ifadelerini kullandı.

Kayyum tarafından yönetilen Boydak Holding'de işçiler, Öz Ağaç İş Sendikası'ndan yana dertli. Bağlı bulundukları sendikanın haklarını savunmadığını ileri süren bazı işçiler haber merkezimizi arayarak dert yandı. Bazı endişeleri nedeniyle isimlerini vermek istemeyen Boydak Holding çalışanları, mağdur olduklarını belirtti.

Aşırı sıcakların yaşandığı şu günlerde var olan klimaların çalıştırılmadığını ve içerde çalışırken adete sıcaktan piştiklerini belirten işçiler, “Aşırı sıcakta çalışıyoruz. Klima var ama çalıştırılmıyor. Tavanı değiştiriyorlar, boyatıyorlar ve içerisi havasız kalıyor” dedi.

Daha önce yüzde 85 olan performansın yüzde 95'e çıkarıldığını dile getiren İşçiler, “İş yetişmeyince savunma alıyorlar ve işten çıkarılmakla tehdit ediliyoruz. Bunun aynı zamanda iş akdini fesih gerekçesi olarak sayılacağı ifade ediliyor. Fazla mesailerinden de haksız kesintiler yapıyor. Bunun yanında banka maaş promosyonlarımızı da alamadık. Sendika yöneticiler bir süre önce maaş alınan bankanızı değiştirin, promosyon verileceği yönünde bize yönlendirme yaptı, biz de bunun üzerine değiştirdik ama bu hakkımızı da alamadık. Burada da ortalama bin 500 lira kayıplarımız var. Ne yazık ki sendika da bize sahip çıkmıyor ve sürekli geçiştiriyor. Kayyum heyetinden işçilerin sorunlarına yönelik bir çalışma istiyoruz. Bu konuda gelsinler, işçilerle görüşsünler. Kayyum heyeti aylardır görevde ama bir gün görmüş değiliz. Onlardan da bu konularda duyarlı olmalarını talep ediyoruz. Kayyum heyetinin duyarsızlığına bir de sendikanın ilgisizliği eklenince işçiler adeta çıkmaza itiliyor” şeklinde görüş belirti. Haber: Emre POLAT

Bakmadan Geçme